Todėl Santaros klinikos, kartu su PLC Panorama bei Vilniaus krašto radiologų asociacija kviečia daugiau dėmesio skirti savo sveikatai – pasitikrinkite kepenis ir tulžies pūslę.

Dėmesio: visi norintys atlikti ultragarsinį kepenų ir tulžies pūslės tyrimą nemokamai, privalo registruotis čia: https://panorama.lt/kepenu-ultragarsine-patikra/index.php

Portalas Delfi primena, kad kepenų ligos – vienos pavojingiausių ir labiausiai pasislėpusių, nes kepenų skausmo žmonės nejaučia.

„Sergamumas lėtinėmis kepenų ligomis visame pasaulyje kasmet auga. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis nuo lėtinių kepenų ligų kasmet miršta 2 milijonai žmonių, o kepenų cirozės paplitimas siekia 9 proc. visos populiacijos. Dažniausios: virusinis hepatitas, nuo alkoholio išsivysčiusios lėtinės kepenų ligos ir nealkoholinė suriebėjusių kepenų liga. Nors nuo lėtinių kepenų ligų pasauliniu mastu mirštamumas didėja, tačiau apie tai vis dar nepakankamai kalbama“, – yra sakiusi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų gydytojs gastroenterologė Sigita Gelman. Visą interviu su gydytoja rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją