Žmonės be reikalo nededa į glotnučius sveikųjų riebalų, įsitikinęs integruojamosios medicinos atstovas, gydytojas dietologas Ericas Rosenbaumas.
Sveikųjų riebalų nauda organizmui
Pamirškite mažo riebalų kiekio madą, teigia mitybos ekspertai ir argumentuoja – su maistu gaunami riebalai naudingi sveikatai. Be sveikųjų riebalų žmogaus organizmas nepajėgus įsisavinti visų riebaluose tirpių maistinių medžiagų (pvz., vitamino D, kalcio ir magnio), kurių gauname su maistu, todėl sutrinka medžiagų apykaita.
Akcentuojama sveikųjų riebalų svarba moterų organizmui – jie tvirtina ląstelių sieneles, palaiko odos elastingumą, dalyvauja hormonų gamyboje ir gerina smegenų veiklą.
Vienas paprasčiausių būdų įtraukti į mitybą sveikųjų riebalų – dėti jų į glotnučius. Tokie kokteiliai ypač naudingi moterims, kurioms dėl menopauzės ir hormonų pokyčių padidėja svoris, „Firstforwomen“ teigė E. Rosenbaumas.