Tirpios kavos gamybos būdai

Tirpi kava gaminama iš natūralios kavos pašalinus vandenį. Rezultatas – smulkios granulės, kurias tereikia užplikyti verdančiu vandeniu ir po akimirkos galima mėgautis kavos puodeliu.

Tirpi kava gaminama dviem metodais – džiovinant purškiant ir džiovinant šaltuoju būdu.

Džiovinimas purškiant – vienas iš plačiausiai naudojamų tirpios kavos gamybos būdų, kadangi jis yra universalus ir sąlyginai nebrangus. Skrudintos kavos ekstraktas nedideliais kiekiais purškiamas į įkaitintą specialią džiovinimo kamerą. Joje išgarinamas vanduo ir lieka granulės. Džiovinimas purškiant greitesnis nei džiovinimas šaltuoju būdu, tiesa, aukšta temperatūra gali paveikti kai kuriuos aromatinius kavos junginius, todėl netenkama dalies skonio ir aromato ypatumų.

Šaltasis džiovinimas – ilgesnis procesas, todėl įprastai brangesnis. Kava užplikoma, tuomet atvėsinama ir šaldoma, suformuojamos didelės šaldytos kavos plokštės. Šios plokštės vėliau susmulkinamos į granules. Šaltuoju džiovinimu būdu gaminama tirpi kava išsaugo daugiau kavos funkcinių savybių ir aromatinių junginių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)