Mačios latės šiandien galima rasti beveik kiekvienoje kavinėje. Ir nereikia stebėtis, kodėl – pastaraisiais metais šis gėrimas tapo populiariu kavos pakaitalu. Ir nors mačios arbata yra kilusi iš Japonijos, ji jau spėjo išpopuliarėti Europoje ir Amerikoje.
antioksidantai
116 straipsnių
Antioksidantai – medžiagos, kurios saugo kūno ląsteles nuo laisvųjų radikalų sukeliamų pažeidimų, todėl kontroliuoja, kokiu greičiu mes senstame. Jei organizmas tinkamai neapsaugotas, laisvieji radikalai gali įsismarkauti ir nulemti prastesnę ląstelių funkciją. Tai gali sukelti audinių degeneraciją ir skatinti Alzheimerio, širdies ar onkologines ligas.
Ši kavos rūšis laikoma pačia prasčiausia: ekspertų išvados rodo, kaip ji iš tiesų veikia sveikatą (4)
Daugelyje pasaulio šalių tebėra mėgstama tirpi kava. Įvairiuose šaltiniuose teigiama, kad kai kuriose valstybėse ji sudaro net 50 proc. visos suvartojamos kavos. Kas nuginčys, kad pasigaminti tirpią kavą greičiau, paprasčiau ir net pigiau? Kavą giriama dėl įvairių naudingų aspektų sveikatai, kita ve...
Retas žino: tai vienas svarbiausių organizme gaminamų antioksidantų, kurio sumažėjęs kiekis lemia onkologines ligas, nevaisingumą, diabetą (2)
Tai vienas svarbiausių ir stipriausių antioksidantų, kurį gamina pats organizmas, o apie jo trūkumą įspėja nuovargis, miego problemos, anemija. Mokslininkų tyrimai skelbia, kad daugelis lėtinių ligų yra susijusios su sumažėjusiu šio antioksidanto kiekiu. Tai: onkologiniai susirgimai, lėtinės kepenų ...
Tam tikrai maisto produktai natūraliai stiprina širdį ir mažina kraujospūdį. Mitybos ekspertai rekomenduoja nieko nelaukus pradėti jais dieną ir įtraukti į pusryčių valgiaraštį. Teigiama, kad įvairiose uogose esantys antioksidantai gerina kraujotaką, kalis bananuose reguliuoja kraujospūdį, o omega t...
Specialistai rekomenduoja atsisakyti pasenusios arbatos ir niekada nevartoti vakarykščio užpilo. Iš tikrųjų arbatą galima gerti tik per artimiausias 15–20 minučių po užvirimo. O jau pastovėjusį gėrimą reikėtų išpilti, nes jis virsta nuodais.
Nenumaldomai artėja šilauogių sezonas, o tai reiškia, kad šių uogų ant mūsų stalų tikrai netrūks. Jeigu turime daugiau šilauogių, nei galite užsišaldyti, panaudoti pyraguose ir kokteiliuose, dar vienas puikus variantas – iš šių uogų pasigaminti fermentuoto gėrimo. Ekspertai sako, kad, norint maksima...
Turėkite šiuos užkandžius po ranka, kad beveik akimirksniu pasikrautumėte energijos.
Gydytojas Morozovas apžvelgė ilgaamžiškumą neva skatinančius preparatus: vienas iš jų beprasmiškas, nors gerai parduodamas (1)
Ilgaamžiškumas arba „longevity“ pastaruoju metu itin dažna tema. Norą gyventi sveikiau, daugiau sportuoti ir maitintis visavertiškai medikai visada sveikina, tačiau kartais, išsikėlus tikslą tapti ilgaamžiu, pradedamos sekti naujausios tendencijos, žmonės ima vartoti įvairias chemines medžiagas bei ...
Kad ir kokios vertingos būtų braškės, kai kuriems žmonėms užsienio ir lietuvių specialistai rekomenduoja ne tik jų nepadauginti, bet verčiau atsisakyti.
Antioksidantų poveikį organizmui tyrinėjantis mokslų daktaras Čėnas paneigė mitus: tai mokslinius faktus ignoruojantis reklaminis triukas (2)
Habilituoto mokslų daktaro Narimanto Čėno laboratorijoje vyksta redoks aktyvių vaistų, jų analogų ir pirmtakų tyrimai. „Tai dažnai nėra tokie preparatai, kuriuos gauname vaistinėje, tačiau jų tyrimai leidžia prognozuoti naujas vaistų pritaikymo galimybes arba jų šalutinį poveikį“, – pasakoja mokslin...
Galite pradėti dieną su šiuo gėrimu arba pakeisti antrą popietinį puodelį kavos – aprūpinsite organizmą antioksidantais ir daugeliu kitų naudingų medžiagų. Gardi arbata stimuliuoja kūną ir protą, gerina virškinimą, skatina spartesnį kenksmingų medžiagų šalinimą iš organizmo – viskas, ko reikia, nori...
Atsakė, kurioje arbatoje yra daugiausia antioksidantų: patarė, kaip ruošiant išgauti geriausią skonį
Arbata ne tik šildo, bet ir pasižymi sveikatinančiomis savybėmis. Arbatos ekspertė Giedrė Trumpienė sako, kad žalioji arbata gali padėti apsaugoti imunitetą nuo ligų, o jau peršalus ar susirgus gripu gali palengvinti simptomus.
„Sveikatai palankus“ įkūrėja, dietistė Raminta Bogušienė papasakojo, kaip natūraliais būdais sustiprinti imunitetą ir išvengti peršalimo ligų bei virusinių infekcijų. Anot R. Bogušienės, tam didelę įtaką turi vitaminas C – puikus antioksidantas, apsaugantis ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio be...
Mūsų pasaulyje vis daugiau žmonių stengiasi išlikti jauni ir energingi. Žinoma, vien tik tinkamai maitintis nepakanka, tačiau maistas yra sveiko kūno pagrindas.
Jeigu kamuoja slenkantys bei lūžinėjantys plaukai, spindesį praradusi oda bei silpni nagai, tai pirmi signalai, kada vertėtų susirūpinti savo sveikata. Mūsų organizme esantis vitaminų bei mineralų trūkumas visada atsispindi ant mūsų išorės, todėl jeigu susiduriate su minėtomis problemomis - tikėtina...
Ne vieną tūkstantį metų Kinijoje ir Japonijoje gyvenantys žmonės geria žaliąją arbatą ir vertina ją ne tik dėl malonaus skonio, bet ir dėl tam tikrų terapinių savybių. Mokslininkai nustatė, kad žalioji arbata gali apsaugoti nuo širdies ligų, padėti kontroliuoti 2 tipo diabetą ir net palaikyti tinkam...
Supermaisto produktai turi tokių naudingų maistinių medžiagų, kaip vitaminai, mineralai, skaidulos bei antioksidantai. Taip pat tai – maisto produktai, kuriuos galima vartoti kasdien ir lengvai atrasti savo virtuvės lentynose.
Jau nuo seno žinoma, jog žemuogės yra be galo naudingos uogos, kuriose gausu vitaminų B, C, E, K, folio rūgšties, karotinoidų, pektinų, antoksidantų bei mineralų – geležies, kalio, natrio, fosforo, kalcio ir kt. Emolus.lt sodo ir daržo prekių konsultantė Aistė Levanienė sako, vasaris ir kovas yra ta...
Gydytojai ir mitybos specialistai vienu balsu patvirtintų, kad spanguolės – puikus vertingų vitaminų, mineralų, antioksidantų ir ląstelienos šaltinis. Tamsiai raudonose rūgštaus skonio uogose gausu pektino, antocianino, fenolio rūgščių, leukoantocianino, katechino, trimetilglicino, makro- ir mikroel...
Nors moliūgų sėklas dažniausiai išmetame kaip nereikalingą produktą, to daryti tikrai nereikėtų. Pasirodo, jose gausu mums reikalingų maistingųjų medžiagų, kurios itin naudingos mūsų sveikatai.