Brolius ukrainiečius palaikome kaip galime – lėšomis, fizine ar psichologine pagalba. Okupantai siekia Ukrainą nušluoti nuo žemės paviršiaus, ištrinti jos kalbą, tradicijas, paveldą. tad mes, priešindamiesi tokioms užmačioms, gaminame pagal ukrainiečių receptus – kad gardžiais patiekalais būtų mėgau...
barščiai
17 straipsnių
Ar žinote, kokios sriubos recepto lietuviai dažniausiai ieško interneto platybėse? Tai aišku, burokėlių, arba barščių, kaip įprasta vadinti nuo senų laikų. Tai, kad kvapnios, sočios, skaisčiai raudonos spalvos sriubos išradimo autorystė priskiriama kartais ukrainiečiams, kartais žydams, kartais lenk...
Manęs seniai prašo: daugiau gerų naujienų, Andriau. Parašyk ką nors gero apie Lietuvą ir jos žmones. Nesulauksite. Aš parašysiu dar šaunesnę istoriją – kaip mūsų namuose ukrainietė gyveno.
Netgi pagrindinių maisto produktų, užaugintų čia pat Rusijoje, kainos sparčiai kyla, o tai leidžia spėti, kokie vargai laukia vartotojų šalyje, kur sankcijų banga dėl invazijos į Ukrainą sukėlė pasiūlos šoką ir staigią valiutos devalvaciją.
„Šiandien tradiciniai patiekalai jau tapę egzotika. Tokių dalykų ieško gurmanai“, – sako tradicinės lietuviškos virtuvės puoselėtoja Rūta Sakalienė, kalbėdama apie valgius, kurie prieš šimtus metų kasdien garuodavo ant mūsų protėvių stalų. Kartu su ja nusikėlėme į XIX–XX amžiaus antros pusės lietuvi...
Jums pasisekė ne tik todėl, kad Klaipėdoje yra jūra. Jūra yra gerai, Švyturio arena irgi yra gerai, bet dar uostamiestyje yra restoranas, kuris net per karantiną vienas geriausių Lietuvoje.
Alfas Ivanauskas atskleidė, kaip išsivirti pačius sodriausius ir skaniausius barščius, kuriuos iki šiol esate ragavę.
Alfas vienas namuose. Patys traškiausi bulviniai blynai, sodriausi barščiai ir gaivus pavasariškas nekeptas tiramiso pyragas (15)
Turbūt kiekvienas lietuvis moka iškepti bulvinius blynus, bet Alfas savo laidoje „Vienas namuose“ išmokys, kaip juos visada padaryti pačius traškiausius, nes kartais tai ne visiems pavyksta. Taip pat parodys skirtingus pagardus ir padažus prie blynų, kad jie kiekvieną kartą sužibėtų vis naujai – ir ...
Rožine spalva akį traukiantys šaltibarščiai, didžiuliai cepelinai su grybų ar spirgučių padažu, minkštas ir kvepiantis šakotis – šie patiekalai pirmiausiai ateina į galvą, kai kalbame apie tradicinę lietuvišką virtuvę. Ne vienas jais didžiuojamės ir drąsiai vaišiname užsieniečius draugus. Tačiau, ar...
Tai, kad kvapnios, sočios, skaisčiai raudonos spalvos sriubos išradimo autorystė priskiriama kartais ukrainiečiams, kartais žydams, kartais lenkams, kiek liūdina. Juk maisto istorikai vienu balsu tvirtina, kad lankiniai barščiai, kurių pavadinimas vėliau tapo burokėlių sriubos sinonimu, yra vieninte...
Ar žinote, kokios sriubos recepto lietuviai dažniausiai ieško interneto platybėse? Tai aišku, burokėlių, arba barščių, kaip įprasta vadinti nuo senų laikų.
Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobu...
Kiekviena šeimininkė turi savo gudrybių, kurios padeda jai pagaminti skanesnį patiekalą. Jūsų dėmesiui – 9 patarimai, kurie pravers kiekvieniems namams.
Sveiki, aš esu Andrius Užkalnis, o jūs skaitote mano sekmadienio restorano apžvalgą didžiausiame ir pagrindiniame šalies portale DELFI. Žinote, kas jums labiausiai nepatinka mano apžvalgose? Kad pradedu iš labai toli, privynioju visokių prisiminimų ir asociacijų, o apie patį maistą parašau palyginti...
Vienas britas patyrė stiprius sužalojimus, kai prisilietė prie milžiniško barščio. Deanas Simmonsas ėjo pro šiuos augalus, bujojančius prie daugelio vandens kanalų, ir jie palietė jo nuogas kojas.
Kalbant apie sveiką gyvenseną ir atsakingą požiūrį į vartotojiškumą, galima pasimokyti iš senųjų lietuvių tradicijų. Nuo požiūrio į brangias dovanas iki eglutės dekoracijų – mūsų kaimo senoliai buvo pati tikriausia „žalioji“ karta. Todėl svarbu pasirūpinti, kad šių metų Kūčios ir Kalėdos demonstruot...
Sosnovskio barštis - invazinis augalas, kuris kelia grėsmę ne tik vietiniams augalams. Susidūrimas su šiuo augalu saulėtą dieną gali baigtis 3 laipsnio nudegimais.