Cukinijų receptai

1 straipsnių

Cukinija (Cucurbita pepo var. giromontina) – paprastojo moliūgo (Cucurbita pepo) kultūrinis varietetas[1]. Kilęs iš Šiaurės Amerikos, XVI a. atgabentas į Europą, kur plačiai paplito.

Augalas žolinis, stiebas šliaužiojantis. Lapai dideli, skiautėti, šiurkštūs. Žiedai dideli, vienanamiai, geltoni. Vaisiai dideli, pailgi, paprastai tamsiai žalios spalvos, nors būna ir geltonų.

Daugelio Europos, Amerikos šalių virtuvėse vartojama įdaryta, kepta, virta cukinija. Žalia vartojama retai. Taip pat gaminamos uogienės, kompotai.

10 cukinijų receptų – Kristina tikina, kad kai kurie patiekalai tiks net ir nemėgstantiems šios daržovės

Ieva Šlepetienė

Vasaros pabaiga ir rudens pradžia yra cukinijų sezono metas, kai šios daržovės gausu ne tik parduotuvių lentynose, bet ir daugelyje sodų. Jei jūsų derlius buvo dosnus, tikriausiai ieškote būdų, kaip kūrybiškai panaudoti cukinijas kasdieniame maisto gaminime. Nauji cukinijų receptai ne tik praturtins...