Socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalinta panašiomis nuotraukomis ir įrašais, kuriuose matyti nitratų matuoklio užfiksuoti rezultatai. Nuotraukoje matyti, kad leistina nitratų norma siekia 60 mg NO3/kg, o pamatavus nitratų kiekį arbūze, aparatas rodė daugiau nei 800 mg NO3/kg.
Ekologiškas maistas
65 straipsnių
Gyvename itin vartotojiškame pasaulyje, kuriame kasdien generuojame didelį kiekį atliekų, kurių didžiąją dalį sudaro maisto produktų pakuotės ir net nesuvalgyto ar sugedusio maisto atliekos. Dėl šių priežasčių labai svarbu garsiai kalbėti apie tai, kokiais veiksmais kiekvienas žmogus gali prisidėti ...
Ekologiškus maisto produktus renkasi vis daugiau žmonių, o ekologija įgyja vis didesnę paklausą. Perkant ekologišką maisto produktą gali pasitaikyti situacijų, kai įsigyta prekė yra visai ne ekologiška, tačiau Lietuvos ir Europos institucijos šiandien turi teisinius įrankius, pavyzdžiui, aiškiai api...
Naujausia Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) metinė ataskaita patvirtino, kad ES auginamas ir valgomas maistas – vienas saugiausių pasaulyje.
Lietuvoje kuriasi vis daugiau fizinių ir internetinių parduotuvių, kuriose pirkėjams siūlomi ūkininkų ekologiškai užauginti ar pagaminti produktai. Tokią vietinės produkcijos prekybą skatina ir Europos žaliojo kurso strategija „Nuo ūkio iki stalo“. Ekspertų teigimu, šie pasiūlymai turėtų užtikrinti,...
Tvarumas jau nebėra vien madingas žodis. Tai tampa esmine kasdienės verslų veiklos dalimi. Klimato kaitos pokyčiai jaučiami daugelyje sričių, ypač – žemės ūkyje. Atsižvelgdama į tai žaliųjų inovacijų srityje tarptautinį apdovanojimą pelniusi bendrovė „AUGA group“ kuria technologijas, padėsiančias pa...
Po dviejų metų pertraukos viena po kitos Europoje atgyja ekologinio maisto mugės bei parodos.
Ukmergėje gyvenantys jauni tėvai gali pasidžiaugti, nes jų vaikai auga sveikesni. Septynių Ukmergės vaikų darželių auklėtiniai jau maitinami ekologišku maistu.
Vilniuje, Pašilaičių mikrorajone duris atvėrė ekologiška parduotuvė ir kavinė „Žaliuomenė“. Keletas ekologiškų parduotuvių Lietuvoje jau veikia, tačiau ekologiškos kavinės kol kas nebuvo – ši yra pirmoji. „Apie panašų verslą su žmona galvojome jau kurį laiką, tačiau įgyvendinti svajonę pavyko tik ši...
Ilgus metus Lietuvoje dėl sudėtingumo strigus ekologiško viešojo maitinimo sertifikavimui, šiais metais pagaliau įvyko ilgai planuoti ir rengti pokyčiai. Buvo parengtos ir patvirtintos naujos taisyklės.
Be pajamų per pandemiją likusi vilniečių pora nėrė į verslą: sulaukė investicijų ir planuoja plėtrą į užsienį (82)
Be pajamų per pandemiją likę vilniečiai Eglė Stankevičiūtė ir Julius Valančauskas be darbo ilgai nesėdėjo. Pora per kelis mėnesius sukūrė verslo idėją, kuri jau viršijo jų lūkesčius. Pietų prenumeratos dėžutės sulaukė pirmųjų investicijų, eilėje – dar keli žinomi Lietuvos investuotojai. Vilnius mais...
Tarptautiniame tvarumo reitinge „AUGA group“ pateko tarp 10 proc. geriausių įmonių savo sektoriuje pasaulyje (1)
Pasaulyje pirmaujanti tyrimų ir konsultacijų įmonė „ISS Corporate Solutions“ atliko bendrovės „AUGA group“ tvarios veiklos vertinimą. Vertinimo išvadose nurodyta, kad bendrovei yra suteikiamas „Prime“ statusas ir aukštas tvarumo balas užtikrina vietą tarp 10-ties procentų geriausiai tvarumo srityje ...
Sintetiniai maisto priedai, pesticidų likučiai ir kitos cheminės medžiagos jau seniai tapo įprastais žmogaus valgiaraščio pagardais, o štai be cheminių medžiagų užaugintą ekologišką maistą dažnai pavadiname tiesiog brangia mada. Nors pasauliniame kontekste ekologiškų produktų rinka plečiasi, Lietuvo...
Dažnam vartotojui greičiausiai ne kartą teko atsidurti tokioje situacijoje, kai ieškant ekologiško produkto, akys užkliūva ties įvairių ženklų, skaičių, pavadinimų įvairove. Ką jie reiškia ir kaip atskirti tikrą, ekologišką produktą, atsiųstame pranešime pasakoja maisto technologė Raminta Bogušienė ...
Apie blogus lietuvių įsitikinimus, arba kodėl negalima pasikliauti net močiučių užaugintomis daržovėmis (53)
Daugelis sutiktų, kad mityba yra svarbi mūsų gyvenimo kokybės dalis. „Spinter tyrimų“ duomenimis, taip mano net 76 proc. apklaustųjų. Dauguma žmonių Lietuvoje supranta ekologiškų produktų naudą ir noriai jų įsigytų, bet pirkimo momentu juos sustabdo keli mitai.
Sunku patikėti, kad čia Lietuva: vokiečių bajorams priklausęs dvaras, įsikūręs šalia įspūdingos salos (7)
Įstabiomis istorijomis ir legendomis apipinta Ilzenbergo dvarvietė garsi išskirtinai gražiu dvaru, ūkiniais ir gamybiniais pastatais bei angliško tipo parku. Šis dvaras unikalus ne tik Lietuvoje – tai vienintelis natūralios žemdirbystės ūkis Baltijos regione.
Vis labiau populiarėjant kaimiško, ekologiško maisto pristatymo į namus paslaugoms, mažesnių ūkių ūkininkai turi būti išmanūs, antraip bus sunkiau susirasti klientų.
Tęsiame knygos „Maistas: ką mes darome su juo, o jis su mumis“ publikavimą. Šįkart antrojo skyriaus pirmoji tema - „Ko nori maisto pirkėjas?“ Knyga publikuojama nuo pradžių. Iki šiol publikuotas knygos dalis galite rasti čia.
Nors tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos mastu daryti rinkos tyrimai rodo, kad aplinkosauginis gaminių sertifikavimas tiesioginio pardavimų augimo nelemia, norinčių teisiškai įtvirtinti savo maisto produktų ekologiškumą atsiranda ne tik smulkiųjų ūkininkų, bet ir stambiųjų maisto pramonininkų greto...
Pavojingai greitai šiltėjantis klimatas, maisto ir vandens trūkumas, pernelyg greitas urbanizacijos procesas, nuolat augantis energijos poreikis, skurdas, karai, vis intensyvėjančios stichinės nelaimės... Pasaulį kamuojančių bėdų sąrašą galima tęsti ir tęsti. Kas išspręs visas problemas. Ar gali šia...