Ekologiškas maistas

65 straipsnių

Aleksandra Fedotova, advokatų kontoros „TGS Baltic“ patarėja

Ekologiškus maisto produktus renkasi vis daugiau žmonių, o ekologija įgyja vis didesnę paklausą. Perkant ekologišką maisto produktą gali pasitaikyti situacijų, kai įsigyta prekė yra visai ne ekologiška, tačiau Lietuvos ir Europos institucijos šiandien turi teisinius įrankius, pavyzdžiui, aiškiai api...

Kalbino Kornelija Jasiūnaitė, parengė Rita Gečiūnaitė

Tvarumas jau nebėra vien madingas žodis. Tai tampa esmine kasdienės verslų veiklos dalimi. Klimato kaitos pokyčiai jaučiami daugelyje sričių, ypač – žemės ūkyje. Atsižvelgdama į tai žaliųjų inovacijų srityje tarptautinį apdovanojimą pelniusi bendrovė „AUGA group“ kuria technologijas, padėsiančias pa...

Dažnam vartotojui greičiausiai ne kartą teko atsidurti tokioje situacijoje, kai ieškant ekologiško produkto, akys užkliūva ties įvairių ženklų, skaičių, pavadinimų įvairove. Ką jie reiškia ir kaip atskirti tikrą, ekologišką produktą, atsiųstame pranešime pasakoja maisto technologė Raminta Bogušienė ...

Živilė Barkauskaitė

Nors tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos mastu daryti rinkos tyrimai rodo, kad aplinkosauginis gaminių sertifikavimas tiesioginio pardavimų augimo nelemia, norinčių teisiškai įtvirtinti savo maisto produktų ekologiškumą atsiranda ne tik smulkiųjų ūkininkų, bet ir stambiųjų maisto pramonininkų greto...

Paulius Paulaitis

Pavojingai greitai šiltėjantis klimatas, maisto ir vandens trūkumas, pernelyg greitas urbanizacijos procesas, nuolat augantis energijos poreikis, skurdas, karai, vis intensyvėjančios stichinės nelaimės... Pasaulį kamuojančių bėdų sąrašą galima tęsti ir tęsti. Kas išspręs visas problemas. Ar gali šia...