kepta antis

12 straipsnių

Kepta antis mėgstama dėl švelnaus ir yaptingo mėsos skonio. Kepimui antis paruošiama gana greitai ir paprastai, o orkaitėje ji praleidžia apie pusantros dvi valandas – priklausomai nuo dydžio. Keptą antį patiekite su slyvų padažu ir mėgstamu garnyru.

Kepta antis – ypatingesnei progai. Kai namuose susirenka išsibarsčiusi šeima ar kai prie stalo kviečiami ilgai laukti svečiai. Prie keptos anties patiekite ryžių ir daržovių.

Kalėdų pietums paruoškite visus sužavėsinčią antį, kurios aromatas visus tiesiog hipnotizuos. 1 anties 1 šaukštelio kardamono 1 vidutinio dydžio imbiero gabaliuko 7–6 gvazdikėlių 1 šaukšto alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ 1 šaukštelio nerafinuoto cukranendrių cukraus 4 cinamono lazdelių 750 ml kalė...

Laisvė Radzevičienė

Kai po karantino tapo lengviau kvėpuoti, restoranų „Monai“ ir „Momo Grill“ įkūrėjas bei vyriausiasis šefas Vytautas Samavičius sukvietė susirinkimą. Atėjo į jį su plaktuku ir obuoliu. „Ką renkamės, – paklausė, – obuolį, kurį po skiltelę visi dalinsimės? Ar užkalame savo restoranų langus“. Komanda pa...

„Borjomi“ vanduo jau aštuntus metus iš eilės tęsia piknikų tradiciją Vilniuje. Šiais metais iš pievelės prie Baltojo tilto į patį senamiesčio centrą persikėlęs piknikas susirinkusius kvietė ne tik aktyviai leisti laiką, demonstruoti savo unikalų charakterį, dovanojo grupės „Original Copy“ koncertą, ...

Neabejotina Kalėdų stalo puošmena – kepta antis. Vis daugiau lietuvių nebeįsivaizduoja šventinio stalo be šio gardaus paukščio. Internete galima rasti daugybę kalėdinių keptos anties receptų. Tačiau ekspertai siūlo rinktis kuo paprastesnį, klasikinį receptą. Svarbiausia – nepataupyti kokybiškai anti...