Artėjančios šventės – puiki proga palepinti savo artimuosius ypatingais patiekalais. Daugelis Kalėdoms renkasi šventinius mėsos patiekalus. „Michelin“ gide įvertinto restorano šefas Justinas Kapkovičius dalijasi patarimais, kaip išsirinkti bei paruošti antį, kad ji taptų tikra šventinio stalo pažiba...
kepta antis
12 straipsnių
Kepta antis – visame pasaulyje populiari Kalėdų tradicija, prigijusi ir Lietuvoje.
Norintiems iškepti minkštą ir sultingą antį traškia plutele – ekspertų patarimai
9 patiekalai, suteiksiantys Kalėdų stalui išskirtinio žavesio – skonis nuginkluos visus
Artėjančios šventės pripildo virtuves malonių kvapų ir naujų kulinarinių idėjų. Sultinga kepta antis jau šimtmečius puošia šventinius stalus ir žavi savo sodrumu bei sultingumu. Nors dažnas baiminasi, kad antis gali išeiti sausa ar per riebi, tinkamai paruošta ji tampa tikra šventinio stalo puošmena...
Kepta antis mėgstama dėl švelnaus ir yaptingo mėsos skonio. Kepimui antis paruošiama gana greitai ir paprastai, o orkaitėje ji praleidžia apie pusantros dvi valandas – priklausomai nuo dydžio. Keptą antį patiekite su slyvų padažu ir mėgstamu garnyru.
Šventėms – orkaitėje kepta antis su konservuotais persikais. Skaniausia ji apskrudusia odele. Būtent tokį keptos anties su konservuotais persikais receptą ir siūlome.
Kokios šventės be keptos anties. Ir šiam patiekalui verta skirti dėmesį – marinatas truks vieną dvi valandas. Keptą antį patiekite su mėgstamu garnyru.
Kepta antis – ypatingesnei progai. Kai namuose susirenka išsibarsčiusi šeima ar kai prie stalo kviečiami ilgai laukti svečiai. Prie keptos anties patiekite ryžių ir daržovių.
Kalėdų pietums paruoškite visus sužavėsinčią antį, kurios aromatas visus tiesiog hipnotizuos. 1 anties 1 šaukštelio kardamono 1 vidutinio dydžio imbiero gabaliuko 7–6 gvazdikėlių 1 šaukšto alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ 1 šaukštelio nerafinuoto cukranendrių cukraus 4 cinamono lazdelių 750 ml kalė...
Kalėdos be anties – ne Kalėdos: maisto ekspertė pasidalino trimis idėjomis, kaip ją gardžiai paruošti (18)
Iki Kalėdų likus kiek daugiau nei mėnesiui vis dažniau sukame galvas, kuo šįmet nustebinsime artimuosius, todėl dabar – pats metas ne tik galvoti apie šventinį meniu, bet ir iš anksto pabandyti receptus.
Šeimininkės jau skuba marinuoti žąsis ar antis, kurios nuguls ant Kalėdų stalo. Štai jums 10 puikių idėjų, kaip gardžiai jas galima paruošti.
Kai po karantino tapo lengviau kvėpuoti, restoranų „Monai“ ir „Momo Grill“ įkūrėjas bei vyriausiasis šefas Vytautas Samavičius sukvietė susirinkimą. Atėjo į jį su plaktuku ir obuoliu. „Ką renkamės, – paklausė, – obuolį, kurį po skiltelę visi dalinsimės? Ar užkalame savo restoranų langus“. Komanda pa...
„Borjomi“ vanduo jau aštuntus metus iš eilės tęsia piknikų tradiciją Vilniuje. Šiais metais iš pievelės prie Baltojo tilto į patį senamiesčio centrą persikėlęs piknikas susirinkusius kvietė ne tik aktyviai leisti laiką, demonstruoti savo unikalų charakterį, dovanojo grupės „Original Copy“ koncertą, ...
Neabejotina Kalėdų stalo puošmena – kepta antis. Vis daugiau lietuvių nebeįsivaizduoja šventinio stalo be šio gardaus paukščio. Internete galima rasti daugybę kalėdinių keptos anties receptų. Tačiau ekspertai siūlo rinktis kuo paprastesnį, klasikinį receptą. Svarbiausia – nepataupyti kokybiškai anti...