14
Kitas

Tobulai iškeptos anties receptas

Pasak J. Kapkovičiaus, kepta višta šventiniam stalui daugeliui jau tapo įprasta, tačiau norint nustebinti namiškius, anot jo, vertėtų išbandyti įdomesnę paukštieną pavyzdžiui, antį.

„Šventėms tai – puikus pasirinkimas. Anties svorį rekomenduoju apskaičiuoti pagal svečių skaičių. Dviejų kilogramų anties užteks maždaug šešiems žmonėms. Jei svečių daugiau, galite kepti dvi antis“, – „Lidl“ atsiųstame pranešime žiniasklaidai pataria virtuvės šefas.

Išskirtinė šefo paslaptis – sūrymas

Šefas siūlo vietoje tradicinio sauso mėsos marinavimo pasitelkti sūrymą – tai vandens ir druskos mišinys, praturtintas įvairiais prieskoniais, tokiu būdu paukštis bus sultingas ir išsiskirs ryškiu aromatu.

„Viename litre vandens ištirpinkite 50 gramų druskos. Dviejų kilogramų ančiai reikės 3 litrų vandens ir 150 gramų druskos bei tokių priedų kaip citrina, rozmarinas, kvapieji pipirai. Paukštį sūryme laikykite 24 valandas – taip jis pasimarinuos tolygiai, o mėsa bus minkšta ir nepriekaištingo skonio“, – dalijasi patarimais J. Kapkovičius.

Gardžiausi priedai ir tobulas kepimo laikas

Dėl natūraliai intensyvaus skonio, šiai paukštienai nereikia itin daug prieskonių: pakanka vos kelių žiupsnelių druskos, pipirų bei česnako. Be to, antis puikiai dera su įvairiais pagardais: citrusiniais vaisiais, obuoliais ir bulvėmis. Įdarui galima rinktis džiovintus vaisius, o padažui – bruknių ar spanguolių uogienes.

„Mėgstantys eksperimentuoti gali išbandyti įvairias kruopas. Jas galima dėti tiek į paukščio vidų, tiek patiekti šalia. Žinoma, reikėtų nepamiršti ir padažų. Rūgštelė patiekalui suteikia ypatingą skonį. Mano mėgstamiausias pasirinkimas šalia antienos – spanguolių čatnis. Jeigu neturite spanguolių, puikiai tiks ir kitų šaldytų uogų, kurias rasite savo šaldiklyje, padažas“, – rekomenduoja pašnekovas.

Norintiems per šventes pradžiuginti savo artimuosius, J. Kapkovičius šiemet siūlo paprastą, bet gardų derinį: kepti antį kartu su bulvėmis ir morkomis.

„Atkreipkite dėmesį, jog kepimo laikas skirtas 2 kg ančiai kepti. Reikėtų vadovautis proporcija, kad 500 g – prideda 15 minučių kepimo. Tai reiškia, kad 2.5 kg ančiai iškepti reikės 1 valandos 15 minučių; 3 kg – 1 valandos ir 30 minučių“, – pažymi virtuvės šefas.

14
Kitas

Tobulai iškeptos anties receptas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją