Didžiųjų prekybos centrų atstovai sako, kad Helovino šventimas Lietuvoje kasmet darosi vis populiaresnis ir tai rodo ženkliai išaugę šiai šventei skirtų prekių pardavimai. Jų teigimu, kasmet plečiasi prekių pasirinkimas, o švente susidomi ne tik vaikai, bet ir suaugę.
Moliūgai
133 straipsnių
Moliūgas (lot. Cucurbita) – moliūginių (Cucurbitaceae) šeimos augalų gentis.
Persuksime laikrodžius, suskaičiuosime Seimo rinkimų antrojo turo balsus, paniurzgėsime, kad ir vėl ne tuos išrinkom, ir jau bus pats laikas ruoštis į kapines. Tik ne ta prasme, kad gyvenimas baigiasi kartu su šio Seimo kadencija, tai ko čia dar laukti – pats guluosi į karstą ir prašau šeimos narių ...
Šilalės rajone per kelias dienas užpulti du moliūgų pardavėjai.
Ieškantiems rudens pramogų, siūlo daugiau nei 30 vietų Lietuvoje: galima ir pasigrožėti moliūgais, ir patirti tikrą siaubą (1)
Ieškantiems rudens pramogų ir tuo pačiu norintiems įdomiai pakeliauti po Lietuvą, į pagalbą atskuba „Surink Lietuvą“ komanda. Artėjant Helovinui, jie pristatė teminį žemėlapį, kuriame galima rasti moliūgų kiemus bei siaubo parkus. Daugiau apie tai laidoje „Delfi diena“ papasakojo idėjos autorė Lina ...
Pateikiame puikų dietologų ekspertų parengtą moliūgų kokteilio receptą, kuris idealiai tinka svorio metimui.
Artėjanti Šiurpnakčio šventė – Helovinas – ne lietuviška tradicija, tačiau moliūgų augintojai džiaugiasi, kad jos simbolis vis dažniau naudojamas ne tik puošybai, bet ir karaliauja ant stalų. Panevėžio rajone, tiesa, jų derlius šiemet gerokai prastesnis, bet ūkininkai žada, jog užteks visiems.
Liepa yra paskutinė galimybė, kai turite galimybę pasisodinti ir nuimti gerą derlių. Su savo skaitytojais „Express“ pasidalijo naudinga informacija apie tai, ką liepą galima suspėti pasodinti į daržą, kad jis spėtų subręsti.
Dauguma sutiks – čianachai yra tikrai gardus patiekalas. O paruošti juos – itin paprasta. Tereikia sudėti visus ingredientus į indą ir laukti, kol čianachai bus paruošti.
Šie pikantiško skonio moliūgų blynai tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Valgykite karštus, tačiau gardūs ir atvėsę. Moliūgų blynus patiekite su grietine.
Moliūgų pyragas – tikras gardėsis. Gamybos procesas greitas ir jau pyragas kaitinasi orkaitėje. O jau po valandos galima mėgautis kvapniu, minkštu ir drėgnu moliūgų pyragu.
Patikėkite, turbūt nieko nėra paprasčiau, kaip paruošti pietums ar vakarienei keptą moliūgą. Visą darbą atliks orkaitė. Keptą moliūgą skanu valgyti vieną.
Neįprasti, pikantiški, nepaprastai skanūs moliūgų sklindžiai, kuriuos visai nesudėtinga paruošti. Kepkit, kol įgaus auksinę spalvą. Patiekite sklindžius šiltus su augaline grietine arba augaliniu jogurtu.
Moliūgų saldainiai – dar vienas būdas, kaip sunaudoti moliūgų minkštimą, ypač jei šiomis dienomis skaptuojate oranžinius gražuolius. Lauksite ilgiau nei įprasto patiekalo, bet moliūgų saldainiai išties to verti.
Moliūgų blynus kepkita tada, kai norisi skanaus ir greitai pagaminamo patiekalo. Užtruksite vos 10 minučių! Gardžiuosius moliūgų blynus valgykite su grietine.
Jau turbūt niekas nebemano, kad rauginti kopūstai gaminami tik kaime. Šitokiu būdu daržovių galime pasiruošti ir savo namuose. Šis raugintų kopūstų receptas ypatingas – jam nereikia druskos.
Kremine moliūgų sriuba – tikras rudens skanėstas. Šilkinė, švelni ir labai kvapni – ji gali tapti gardžiausiais pietumis. Beje, kreminę moliūgų sriubą labai mėgsta vaikai.
Ši moliūgų sriuba su švelniu kokoso prieskoniu puikiai šildo. Iš visų virtų moliūgo sriubų ši kol kas patiko labiausiai.