Interjerai puikūs. Indai prabangūs. Kulinarinė technika nepriekaištinga. Ingredientų įvairovė stulbinama. Patiekalų estetika rafinuota. Someljė profesionalūs. Klientai išmanūs.
nacionalinė virtuvė
6 straipsnių
Kai šį pasaulį palieka jaunas, energingas, žinomas žmogus, pirmiausia galvojame apie artimųjų skausmo valandas. Apie netekties tuštumą galvojame. Tai labai sudėtingi, asmeniški, intymūs dalykai. Todėl išsyk prisipažinsiu: tekstų apie išlydėjimus, apie viešas gedulo apeigas neskaitau ir nerašau. Juos...
Pora iš Turkijos nusprendė neįprastu būdu reklamuoti šalies nacionalinę virtuvę – jie pagamino miniatiūrinę virtuvės kopiją. Ir ne šiaip kopiją, o funkcionuojančią kopiją, kur verda ir kepa populiariausius turkiškus patiekalus.
Humusu ir falafeliais garsėjančios palestiniečių nacionalinės virtuvės paveldas: qedra, maqlouba ir zarb (17)
Tiems, kurie svajoja vieną dieną pagaliau turėti savo valstybę, tradiciniai patiekalai – vienas iš svarbiausių tautinio paveldo elementų. Vakarų Krante gyvenantiems palestiniečiams kulinarinė tapatybė tikrai neapsiriboja vien tradiciniu avinžirnių užtepu – humusu.
Populiarėjantį lietuvių turizmą į Gruziją netrukus dar labiau sustiprins tiesioginis skrydis tarp Vilniaus ir Kutaisio bei internetinė kelionių į Gruziją planavimo aplikacija.
Dr. Rimvydo Laužiko knyga „Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“ (Briedis, 2014) yra bene pirmasis bandymas sistemiškai rašyti apie istorinę Lietuvos virtuvę. Siekta suderinti istoriją ir kulinariją, t. y. autoriaus istorinius tyrinėjimus su jo pomėgiu g...