Vienas receptų, ką galima pagaminti iš kiaulienos sprandinės, – šnicelis. Šiuokart rekomenduojame užkeptą sūriu ir pomidorais. Garnyrui prie šnicelio tinka ir bulvytės, ir makaronai, ir ryžiai.
sūrio patiekalai
484 straipsnių

Sūris – puikus ingredientas, tinkantis gaminant daugelį patiekalų. Jis tinka ir pusryčių, ir pietų, ir vakarienės stalui. Su sūriu gaminami sumuštiniai, suvožtiniai, mėsainiai, salotos, karšti patiekalai ir net desertai.
Mini užkepėlės su pievagrybiais – ir pusryčiams, ir į gamtą
Agurkų suktinukai su kreminiu sūriu ir sūdyta lašiša – dieviško skonio!
Mėsainis su kepta vištiena – tikrai norėsite kartoti
Kodėl šis tiramisu receptas gali jums patikti? Desertų klasika laikomas desertas yra lengvas savo tekstūra, tiks ir karštą vasaros dieną. Beje, šis tiramisu tinka veganams ir vegetarams.
Ieškantiems naujo recepto, rekomenduojame išbandyti cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu. Ir sotu, ir gardu, ir virškinimo neapsunkina. Gaminkite cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu, pietums ar vakarienei.
Gardžios ir sočios – tokios yra graikiškos salotos. Pagaminsite vos per 5 minutes. Paruoštas graikiškos salotas pagardinkite fetos sūriu.
Cezaro salotos niekada nepabosta. Pasigaminkite jų – tai sveika, sotu ir maistinga. Gaminant cezario salotos itin svarbus padažas.
Puikus receptas tiems, kas nemėgsta kepti – nekeptas tortas. Ir ingredientų daug nereikia. Tik kantrybės prireiks – nekeptas tortas turi „pagyventi“ šaldytuve.
Naminių kebabų receptas praverčia, kai stinga laiko, o valgyti norisi čia ir dabar. Tačiau nors ir greitas, šis maistas yra sveikas. Kuo daugiau daržovių, tuo ir sveikiau, ir gardžiau. Kebabą valgykite šiltą.
Pusryčiams ar vakarienei kepami blynai su bananais ir varške yra tiesiog tobuli. Purūs, lengvučiai ir tikrai tirpstantys burnoje. Blynus su bananais ir varške patiekite medumi, plakta grietinėle ar uogiene.
Šis obuolių pyragas su varške – išskirtinis. Jame dera traškumas, minkšta ir puri varškės masė bei gaivumo suteikiantys obuoliai. Garantuojame – obuolių pyrago receptą tikrai išsisaugosite.
Brusketas su vytintu kumpiu mėgsta visi, o pagaminsite jas net greičiau nei per 10 minučių. Traškios brusketos su gaivia feta ir išraiškingo skonio kumpiu nepalieka abejingų. Brusketos su vytintu kumpiu – tikra užkandžių stalo pažiba!
Kai darže noksta cukinijos, gaminame traškius cukinijų blynelius. Sūris suteiks pikantiško poskonio. Cukinijų blynelius valgykte su grietine ar jogurtu.
Šis desertas su varške ir bananais pretenduoja tapti vienu sveikiausių ir maistingiausių. Tokį ragaudami nebijosite kalorijų gausos, o organizmą papildysite itin vertingais vitaminais ir mineralais. Deserto su varške ir bananais pasiūlykite ir vaikams, ir svečiams.
Išsikepti chačiapurį galite ir patys – savo namų virtuvėje. Ir produktų daug nereikia – vos kelių. Iškepusį chačiapurį gardinkite petražolėmis ir ragaukite, kol šiltas.
Tiek vaikų, tiek suaugusiųjų mėgiamus varškėtukus šįkart ruošime kitaip. Gaminsime citrininius. Iškeptus citrininius varškėtukus patiekite apibarstytus cukraus pudra ir vaisiais.
Kokia vasara be keptos duonos patiekalų. Šįkart kviečiame pasigaminti visą tortą – keptą duoną su kiaulės ausimis ir sūriu.
Pikantiški pyragai – puikus būdas į racioną įtraukti daržovių. Vienas tokių – prancūziškas pomidorų ir cukinijų pyragas. Daržovių pyragams galite naudoti pačias įvairiausias gėrybes – pradedant špinatais ar pomidorais ir baigiant lietuvių pamėgtomis bulvėmis. Jeigu norite, kad pyragai būti ne tik sk...
Trešnes valgyti skanu ir vienas, tačiau jos puikiai tinka ir nekeptam rikotos tortui. Gaivus su traškiu pagrindu ir burnoje tirpstančiu trešnių saldumu. Viena bėda – paruoštą nekeptą rikotos tortą su trešnėmis reikia porą valandų palaikyti šaldytuve.
Kai norisi deserto, kviečiame kepti varškės spurgytes. Būkite tikri – niekas jų neatsisakys. Jei norite, išvirtas varškės spurgytes apibarstykite cukraus pudra.
Norintiems karštų užkandžių virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks rekomenduoja pasigaminti tortilijų su kiaulienos šašlyku. Bus itin sotu ir tikrai gardu, netrūks jokių skonių. Tortiliją su kiaulienos šašlyku valgykite, kol karšta, – bus labai skanu.
Pats metas gaminti varškė pyragą su braškėmis. Lengvas ir gaivus – jis labai tinka karštesnėmis dienomis. Skanaukite varškės pyragą, kai atvės.