Kol vieni jau pradedame jaudintis dėl to, ką švenčių proga nupirkti savo artimiesiems, Kotryna Starkienė kviečia prisiminti kitokias dovanas. Tokias, kurioms reikalingos ne pinigai, o mūsų pastangos, laikas ir, svarbiausia, meilė.
šventinis stalas
62 straipsnių
Kunigas įvardijo, kaip jausti mažiau liūdesio per didžiąsias metų šventes: nesivaikykime iliuzijos (2)
Kad darytume gerus darbus ir pradžiugintume mums svarbius žmones, laukti kalendorinių Kalėdų nereikia. Bent jau taip įsitikinęs Krekenavos bazilikos rektorius, Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas kun. dr. Gediminas Jankūnas. „Nereikia laukti Kalėdų, kad ką nors pradžiugintum ir aplankyt...
Per didžiąsias metų šventes dauguma žmonių teigia šventiniam stalui išleisiantys mažiau nei pernai, rodo „Citadele“ banko užsakymu atliktas tyrimas. Savo išlaidas ir šventimo įpročius mažiausiai keisti planuoja 60–74 metų apklaustieji.
Jei nesate ragavęs salotų su vištiena, turote laiko ištaisyti šią klaidą ir paruošti šių gardžių salotų šventiniam stalui. Salotose su rūkyta vištiena gali būti naudojama ir kalakutiena.
Nors galvoti jau dabar apie didžiąsias metų šventes gali atrodyti keista, anot finansų ekspertės, norint nepapulti į finansinę duobę, planuoti privalu. Apie tai, kaip finansiškai pasiruošti artėjančioms Kalėdoms, buvo pasakojama LNK žiniose.
Kad kelias pas gimines neprailgtų, o pokalbiai prie šventinio stalo neišsunktų: 30 klausimų, kurie šventę pripildys šypsenų ir juoko (2)
Važiuodami švęsti šv. Velykų su artimaisiais nemažai žmonių ilgą laiką praleis keliuose. O susėdę prie stalo – kartu su mylimais, artimais, tačiau kartais ypač nepatogius jausmus keliančiais žmonėmis. Reikia pripažinti, kad esama temų ir klausimų, kurie greičiau sukels pyktį, liūdesį, gėdos jausmą n...
Priruošus per daug šventinių patiekalų, neretai tenka sukti galvą, ką daryti su maisto likučiais. Kai kas skuba juos užšaldyti ir suvalgyti pietums, kai nėra laiko gaminti, o kiti lėkščių turinį verčia tiesiai į šiukšliadėžę. Virtuvės šefai siūlo kitą išeitį – maisto likučius panaudoti išradingiems ...
Artėjant didžiausioms metų šventėms, vis daugiau gyventojų skuba į parduotuves. Vieni kol kas ieško kalėdinių dovanų, o kiti pamažu planuoja šventinį stalą. Didžiausias dėmesys – Kūčioms ir tradiciniams patiekalams, kurie Kalėdų išvakarėse nuguls ant kiekvieno lietuvio stalo. Mitybos specialistai ra...
Dietologė atsakė, kiek tiksliai cukraus ir druskos per dieną galima suvartoti – šie maži pokyčiai gali labai pasitarnauti (1)
Per Kūčias ir Kalėdas ant stalų nugula daugybė tradicinių lietuviškų valgių. Nepaisant juos ruošiant įdedamos meilės, šventiniuose patiekaluose netrūksta ir pridėtinės druskos bei pridėtinio cukraus. Perteklinis šių priedų vartojimas gali sukelti rimtas sveikatos problemas – kuo juos pakeisti, prane...
Specialistas žodžio nevynioja: maisto kainos parduotuvėse – laužtos iš piršto, o kūčiukai tapo išvis „auksiniai“ (23)
Vis sparčiau artėjant šventiniam laikotarpiui, neretai tenka girdėti gyventojų nuogąstavimą dėl plonėjančios piniginės ir neplanuotų išlaidų šventinėms dovanoms ar netgi Kūčių ar Kalėdų stalui. Maisto kainas stebintys ekspertai sako, kad jos beprecedentiškai šoko į viršų, todėl padidėjusių sąskaitų ...
Vištienos kepenėlių paštetas – subtilaus skonio užtepėlė, kurios niekas negalės atsisakyti. Kol atvės ir susistovės, teks palaukti, bet verta. Vištienos kepenėlių paštetas itin dera pateikti į šventinį stalą.
Artėjančias šventes jaučia ir prekybininkai – jie jau žino, kaip atrodys lietuvių šventinis stalas. Ant jo, kaip buvo teigiama, puikuosis tiek antys, tiek žuvis bei kitos gėrybės.
Artėjant Naujiesiems Mėlynojo vandens tigro metams, itin svarbu pagalvoti, kokios nuotaikos lydimi juos sutiksime. Ekspertai sutaria, kad išskirtinę atmosferą namuose padeda sukurti autentiškas interjeras ir unikalus stalo papuošimas. Tad kokie pagrindiniai namų interjero akcentai bus svarbiausi 202...
Giminės susitikimuose nebedalyvaujantis Andrius Užkalnis atskleidė, kodėl susirinkusiems prie šventinio stalo dažnai kyla įtampa ir kodėl nenorinčius kalbėti reikėtų tiesiog palikti ramybėje. Tuo tarpu psichologas laikosi kitokios pozicijos ir primena, kad svarbiausia konfliktų sprendimo dedamoji yr...
Naujieji jau visai čia pat, todėl dabar pats laikas susirūpinti, ką tiekti ant šventinio stalo, kad ateinantys Tigro metai būtų sėkmingi. Sakoma, kad tam tikri patiekalai gali padėti per metus patirti daugiau meilės, džiaugsmo ir sėkmės.
Kartais taip norisi prie švenčių stalo pakelti taurę ir susidaužti su visais, tačiau ne visada tam norisi alkoholinių gėrimų. Rinkoje pasirodžiusi kombučia gali būti puiki tokių gėrimų alternatyva.
Maisto švaistymas yra itin opi šių dienų problema, kasmet Europos Sąjungoje iššvaistome 88 mln. tonų arba 173 kg maisto vienam gyventojui. Ne paslaptis, kad šventiniu laikotarpiu jis suintensyvėja – dalis gausaus vaišių stalo nukeliauja į šiukšliadėžę.
7 žmonių tipai, kuriuos galite tikėtis sutikti prie šventinio stalo: kuriam jų priskirtumėte save? (1)
Kas dešimtas žmogus prisipažįsta, kad per Kalėdas jaučia didžiulį stresą, o 6 proc. save apibūdintų kaip Grinčą, kuris Kalėdų dvasios išvis nejaučia. Ekspertai išskyrė septynis žmonių tipus, kuriuos galite tikėtis sutikti prie savo švenčių stalo. Ar atpažinsite tarp jų ir save?
Šventiniu laikotarpiu žmonėms vėl tenka sukti galvą ne tik ką padovanoti artimiesiems, bet ir ką patiekti ant Kūčių bei Kalėdų stalo. Vilniečių paklausėme - be kokių patiekalų ir tradicijų jie neįsivaizduoja švenčių. O dietistė Vaida Kurpienė aiškina, kaip per šventes maitintis sveikiau.
Silkė – riebi žuvis, kurioje gausu įvairiausių organizmui naudingų maistinių medžiagų. Be silkės patiekalų sudėtinga įsivaizduoti didžiausių žiemos švenčių stalą, tačiau ar tikrai žinote, kokią silkę valgysite? Kokiems žmonėms vertėtų riboti jos vartojimą? Ir kaip atpažinti apsinuodijimą silke?