Tarptautinės masažo asociacijos rengiamame kasmetiniame čempionate dalyvauja tik geriausi masažo meistrai – čia susirenka nacionalinių čempionatų nugalėtojai ir kiti apdovanojimus pelnę masažuotojai iš visų žemynų. Šiemet apie 250 dalyvių susirinko Kopenhagoje, o dar pusšimtis prisijungė internetu. Jie varžėsi devyniose kategorijose, apimančiose Rytų ir Vakarų masažo tradicijas. Čempionate teisėjavo Tarptautinės masažo asociacijos nariai ir atrinkti atstovai iš prestižinių pasaulio masažo mokyklų.

B. Bartoševičienė dalyvavo dviejose – veido ir formuojančio kūno masažo – rungtyse. Veido masažo kategorijoje užėmusi 7-ąją vietą, „SPA Vilnius“ meistrė skynė laurus pirmą kartą surengtoje formuojančio kūno masažo kvalifikacijoje – čia B. Bartoševičienė užėmė garbingą 3 vietą.

Benita Bartoševičienė džiaugėsi laimėtu medaliu

„Dalyvaujant visiškai naujoje kategorijoje, nebuvo aišku, kas gali pasiteisinti ir į ką labiau dėmesį kreips teisėjai. Kurdama masažą galvojau, kuo išsiskirti ir kaip patraukti akį. Todėl prieš atlikdama kojų masažą, pasirinkau jas įsukti į natūralius jūros dumblių lapus, kurie suaktyvina organizmo detoksikaciją, gerina limfos nutekėjimą. Taip pat derinau kvėpavimo, limfodrenažinio, gilaus drenažo ir vibracines technikas.

Pasaulio masažo čempionato akimirkos

Dirbau žymiai lėčiau ir plastiškiau nei didžioji dalis mano konkurentų, kurie rinkosi tradicines anticeliulitines technikas, kur vyrauja greiti judesiai, daug žnaibymų ir plekšnojimų. Pagrindinius komplimentus iš teisėjų gavau būtent dėl inovatyvumo ir „flow“ – judesių plastiškumo ir tėkmės“, – sakė B. Bartoševičienė.

Benita Bartoševičienė vertinimo komisiją sužavėjo savo masažo technika

Laurus pelniusi masažo meistrė „SPA Vilnius“ dirba jau 6 metus. Čia ji atlieka hamamo, veido bei kūno procedūras, masažus ir savo autorinį masažo ritualą „Vidinė ramybė“. Savo įgūdžius nuolat tobulinanti masažo mokymuose, į kuriuos „SPA Vilnius“ reguliariai kviečia geriausius masažuotojus, B. Bartoševičienė savo jėgas jau yra išbandžiusi tarptautiniuose čempionatuose: 2023 m. dalyvavo Baltijos masažo čempionate Lietuvoje ir Europos masažo čempionate Sibiu (Rumunija). Tais pačiais metais pirmajame Lietuvos kosmetologų masažo čempionate ir Šiaurės šalių čempionate Jūrmaloje (Latvija) laisvojoje programoje specialistė laimėjo pirmąsias vietas.

Pasaulio masažo čempionate „SPA Vilnius“ sveikatinimo centrams atstovavo Aleksandras Zubkevič ir Benita Bartoševičienė

„Dalyvavimas čempionatuose taip pat yra tobulėjimo dalis – vienoje vietoje begalė skirtingų technikų ir masažo naujovių. Stebint kitus dalyvius išmokstu naujų dalykų ir gaunu idėjų savo masažams. Pasaulio čempionate ši patirtis neprilygstama: renginys išsiskiria masažo technikų bei specialistų įvairove. Turėjau progą stebėti iš Meksikos atvykusį šamaną, kuris teigia galintis pagydyti visas ligas, ir vaikiną iš Indijos kaimo, kuriam specifinę masažo techniką, kaip giminės palikimą, perdavė senelis“, – sakė B. Bartoševičienė.

Savo įgūdžiais pasaulio masažo ekspertus stebinanti B. Bartoševičienė jėgas atgauna ir įkvėpimo pasisemia aplankiusi savo kolegas – atsipalaidavimui ji renkasi SPA.

„Po darbo dažniausiai skiriu laiką šeimai, o jėgų atstatymui renkuosi masažą ir poilsį SPA. Stengiuosi bent kartą per mėnesį skirti laiko sau ir susiplanuoti 2–3 valandų procedūrų ir masažų kompleksą – tuomet jaučiuosi kaip naujai gimusi“, – sakė B. Bartoševičienė.

Masažuotoja B. Bartoševičienė čempionate Kopenhagoje