Kasdieniams pirkiniams išleiskite net iki 40 proc. mažiau

Ką verta padaryti užėjus į mylimiausią parduotuvę tikriausiai ilgai spėlioti nereikia – žinoma, pasičiupti kassavaitinį kainų leidinį. Dar geriau – iš anksto virtualiai pavartyti jį internete ir atsirinkti geriausius pasiūlymus. O jau tuomet planuoti, ką pagaminsite iš pasirinktų produktų – pietums kepsite sultingą kepsnį, gaminsite salotas, o gal leisite sau pailsėti ir į pirkinių krepšelį įsidėsite jau paruoštų kulinarijos gaminių, kuriems taip pat visuomet rasite nuolaidų.

„Kassavaitiniai kainų leidiniai – vienas iš efektyvių būdų taupyti, nes akcijas taikome labai skirtingoms prekių kategorijoms – su „Iki“ lojalumo kortele galima mėgautis išskirtiniais pasiūlymais ir daugybę ne tik būtiniausių bei populiariausių, bet ir išskirtinių prekių ar gurmaniškų produktų įsigyti net iki 40 proc. pigiau“, – sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.

Produktai – tie patys, o patiekalai skirtingi

Artėjančio savaitgalio žvaigžde naujausiame „Iki“ kassavaitiniame kainų leidinyje drąsiai galime tituluoti fasuotą kiaulienos kumpį be kaulo ir odos – jis šią savaitę, lapkričio 4-10 dienomis, su lojalumo kortele arba programėle kainuoja vos 2,99 Eur/kg.

Kiaulienos kumpį panaudosite net dviem patiekalam paruošti: šeštadieniui galėsite pasigaminti sočią bulvių ir kiaulienos užkepėlę, o sekmadienį pasilepinsite itin gardžiu kiaulienos ir grybų troškiniu.

Papildomai prireiks 2 kg bulvių (0,69 Eur/kg), svogūnų (0,35 Eur/kg), Rokiškio „Naminės“ grietinės (1,89 Eur), lydyto tepamo sūrio VALIO (1,19 Eur), rudųjų pievagrybių (1,39 Eur), česnako (~0,40 Eur) – visus šiuos produktus, rasite šios savaitės „Iki“ savaitės leidinyje, o patraukliomis kainomis galėsite įsigyti su lojalumo kortele arba programėle. Druskos, maltų juodųjų pipirų ir aliejaus greičiausiai turėsite namuose.

Bulvių ir kiaulienos užkepėlė

Bulvių ir kiaulienos užkepėlė

Išvirkite maždaug kilogramą bulvių, nukoškite ir palikite šiek tiek atvėsti – tuomet supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą taip, kad būtų padengtas visas indo pagrindas.

Maždaug pusę kilogramo kiaulienos kumpio, supjaustyto plonomis juostelėmis, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Iškepusią kiaulieną paskleiskite ant bulvių kepimo inde, o tuomet toje pačioje keptuvėje (tik jos neplaukite) pakepinkite ir griežinėliais pjaustytus bei druska pagardintus svogūnus, kol jie įgaus auksinį atspalvį. Svogūnų nepagailėkite!

Iškepusius svogūnus dėkite ant mėsos ir viršų užtepkite lydytu sūriu. Jei šaldytuve turite nespėtų suvalgyti raugintų agurkėlių, paprikų ar pomidorų, šaldytų daržovių, grybų ar tarkuoto fermentinio sūrio – drąsiai dėkite į užkepėlę. Likučius sunaudosite, o skonis bus dar turtingesnis ir įvairesnis.

Paruoštą užkepėlę pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite maždaug 20 min.

Gardusis kiaulienos ir grybų troškinys

Gardusis kiaulienos ir grybų troškinys

Maždaug pusę kilogramo kiaulienos kumpio, supjaustyto plonomis juostelėmis, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Jei namuose turite kiaušinį, kiaulienos gabaliukus galite pamirkyti jo plakinyje ir pavolioti džiūvėsėliuose ar miltuose, tačiau tai nėra būtina.

Kai kiauliena iškeps, ten pat į keptuvę sudėkite supjaustytus ruduosius pievagrybius ir keletą skiltelių smulkiai pjaustyto česnako. Jei nuo šeštadienio pietų dar liko svogūnų – tikrai tiks ir jie. Kai grybai išskirs skystį ir šiek tiek suminkštės, o česnakas įgaus švelnų auksinį atspalvį, gausiai dėkite grietinės, pagardinkite žiupsneliu druskos ir maltais juodaisiais pipirais.

Sumažinkite ugnį iki minimalios ir pamaišydami leiskite kiaulienai troškintis grybų padaže maždaug 10 minučių. Troškinį patiekite su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.