Reikės:
- 300 g sausainių (mėgstamo skonio)
- 50 g sviesto
- 1 kg. vanilės skonio varškės
- 250 g maskarponės sūrio
- 400 g plakamos grietinėlės
- Juodųjų serbentų marmelado ar džemo
- 1 vnt. citrinos (sulčių)
- Cukraus pudros (pagal skonį)
- Uogų (papuošimui)
- Mėtų (papuošimui)
- 20 g želatinos
Paruošimas:
- Sausainius susmulkinam iki trupinių (smulkintuvu ar rankomis). Išsitirpdome sviestą. Sausainius gerai sumaišome su lydytu sviestu.
- Pasiruošiame torto formą. Beriame sausainius sumaišytus su sviestu, stikline prispaudžiame ir padarome torto pagrindą. Dedame į šaldytuvą, kol darysime kremą.
- Iš citrinos išsispaudžiame sultis, želatiną ištirpinam karštam vandeny ir leidžiame atvėsti.
- Išsiplakam grietinėlę, dedame cukraus pudros ir citrinos sulčių (pagal skonį) plakame iki kol gerai išsiplaks. Dedame į šaldytuvą.
- Vanilinį varškės kremą dedame į dubenį, pilame atvėsintą želatiną, gerai išmaišome, tada dedame išplaktą grietinėlę ir atsargiai bei iš lėto įmaišome kartu į kremą.
- Gautą varškės masės kremą padalinam į dvi lygias dalis. Į vieną dalį dedame juodųjų serbentų marmeladą (ar džemą) pagal skonį ir kokios norite spalvos. Išsimaišome.
- Turime dvi kremo dalis, išsitraukiame torto pagrindą, ir su šaukštu po 5-6 v.š. sluoksniuojame kremus.
- Sudėjus abu kremus, ant viršaus uždedame dar juodųjų serbentų marmelado (džemo), ir su medinu iešmeliu iršaižome raštus.
- Dedame į šaldytuvą.
- Maskarponę sumaišome su cukraus pudra (pagal skonį) ir dedame dėl spalvos ir skonio juoduosius serbentus. Galima maišyti šaukštu, dėti į konditerinį maišelį ir išspausti ant tortuko.
- Puošimas pagal fantaziją.
- Paliekame per naktį šaldytuve.
Receptu dalinasi „Meilė maistui“ Facebook grupės kūrėja Rosita
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją