Štai grybautoja Rūta dalinasi savo grybavimo laimikiu ir „Delfi“ portalui tikina grybavusi vos vieną valandą. Varėnoje laimikio ieškojusi Rūta namo grįžo su pilna pintine voveraičių.

Grybai

Nors yra sakančių, kad grybų maistinė vertė – itin skurdi, visgi panagrinėjus voveraičių sudėtį, galima rasti išties organizmui naudingų medžiagų. Leidinyje „Health“ panagrinėta voveraičių sudėtis – šiuose grybuose nedaug kalorijų, bet nemažai skaidulų: 54 gramuose termiškai neapdorotų voveraičių tėra 17 kalorijų, tačiau čia randama 21 proc. rekomenduojamos paros normos vario, 14 proc. vitamino D ir B3.

Grybai

Pusšimtyje gramų neapdorotų voveraičių randama ir 12 proc. rekomenduojamos paros normos vitamino B2, 10 proc. parai reikalingo geležies kiekio, 9 proc. B2 vitamino ir 7 proc. mangano. Be to, randama 2 gramai skaidulų, esama ir šiek tiek – 1 gramas – baltymų bei 4 gramai angliavandenių. Minėti B grupės vitaminai reikalingi stiprinti nervų sistemai, o varis, kurio voveraitėse randama daugiausia, yra reikšmingas elementas organizmo augimui, vystymuisi, geresniam geležies pasisavinimui.

Grybai