„Roe Deers Orchestra“ – vienetinis festivalio „Midsummer Vilnius“ projektas, subūręs Modestą Pitrėną, Jievarą Jasinskį ir Liudą Lazauską – orkestro dirigentą, didžėjų ir džiazo kompozitorių. Į šio vakaro pasimatymą su grupe buvo pardavinėjami tik stovimų vietų bilietai. Laimei, prisėsti niekam ir neprireikė, mat, kaip ir buvo žadėta, „Roe Deers Orchestra“ Valdovų rūmų kieme „užkūrė“ tikrą vakarėlį.

Midsummer Vilnius 2024. Roe Deers Orchestra

„Valdovų rūmuose buvo šokama nuo maždaug 1630-tųjų metų, kai italų trupės atvežė pirmąsias operas-vaidinimus. Tad šios menės matė jau tada ir meno, ir pramogų ištroškusių įkaušusių lėbautojų, tik elektros dar neturėjo, todėl mikšerio negalėjo pasijungti reivo vakarėliui“, – su šypsena dar prieš prasidedant „Midsummer Vilnius“ kalbėjo vakarėlio dirigentas, „Roe Deers Orchestra“ narys M. Pitrėnas.

Modestas Pitrėnas

Festivalio organizatoriai anksčiau renginio svečiams žadėjo ir staigmenų, o savo pažadą šį vakarą tikrai išpildė. Kartu su „Roe Deers Orchestra“ į sceną žengė ir elektroninės muzikos duetas iš Didžiosios Britanijos – „C.A.R.“, kuriantis „ledinės“ elektronikos, post-punk ir introspektyvios pop muzikos sintezę.

Elektroninės muzikos duetas iš Didžiosios Britanijos „C.A.R.“

Kaip ir visus festivalio vakarus iki šiol, šiandien į Valdovų rūmus rinkosi būrys klausytojų. Tarp jų buvo galima pastebėti ir Žygimantą Stakėną su šeima, ir garsiąją atlikėją Justę Arlauskaitę-Jazzu bei daugybę kitų vasariškai nusiteikusių sostinės festivaliautojų.

Justė Arlauskaitė-Jazzu

Šiais metais kultūros ir meno gerbėjus „Midsummer Vilnius“ liepos 15-26 dienomis Valdovų rūmų kime kvies net į dešimt skirtingų koncertų. Praėjus jau trims ypatingiems vakarams, liepos 18 dieną festivalyje klausytojų lauks ir jame debiutuos atlikėjas „FC Baseball“, Liepos 19 dieną sostinės publiką užburs talentingoji lenkų pianistė Hania Rani, liepos 22 dieną režisierius Oskaras Koršunovas ir OKT/Vilniaus miesto teatras pristatys spektaklį „Otelas“, o liepos 23-osios vakarą žiūrovus žavės akordeono virtuozas Martynas Levickis.

Festivalį užbaigs trys įspūdingi koncertai: Vilniuje pasirodys viena žymiausių pasaulio a capella grupių „Naturally 7“ (liepos 24 d.), vienas talentingiausių Lietuvos operos solistų Edgaras Montvidas su Lietuvos kameriniu orkestru atliks operą „Carmen“ (liepos 25 d.), o vyšnią ant torto liepos 26-ąją uždės įspūdingas Justino Jaručio koncertas.

„Roe Deers Orchestra“ koncerto akimirkos – galerijoje: