Kleopatra, paskutinė Senovės Egipto valdovė, buvo reikšminga istorinė asmenybė. Ja žavimasi iki šiol, perpasakojant įvairiausius istorinius faktus. Pavyzdžiui, teigiama, kad ji buvo pritrenkiančio grožio ir visada atrodė gaivi ir jaunatviška, rašo unian.net.

Kai kurie tyrėjai rado duomenų, kad Kleopatra, trokšdama išlikti jauna, maudydavosi asilių piene, į kurį įmaišydavo šviežio medaus bei migdolų aliejaus. Net keliaudama ji visada gabendavosi su savimi keletą jaunų asilių, kad nepraleistų šios procedūros.

Kituose šaltiniuose teigiama, kad Kleopatra nebuvo itin išvaizdi – vyrus traukdavo jos erudicija ir charizma.

Dar vienas itin pasklidęs faktas apie šią valdovę yra tas, kad ji po pirmosios nakties nužudydavo savo meilužius. Tyrinėtojai teigia, kad tokiu būdu ji norėdavo nuslėpti savo meilės ryšius su paprastais žmonėmis.

IV a. romėnų istorikas Aurelijus Viktoras rašė, kad Kleopatra nenorėdavo palikti tarp gyvųjų nė vieno iš vyrų, kuriuos pasikviesdavo į savo miegamąjį, jog jie neskleistų paskalų apie savo ryšius su valdove.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)