Tačiau nenorėdamas užstrigti vienoje kino serijoje, režisierius nusprendė palaukti su trečiosios „Tylos zonos“ dalies pasirodymu ir susitelkti į kitus jam patrauklius projektus. Vienu iš jų buvo nuotaikingas vaidybinio kino bei animacijos kokteilis „Nematomi draugai“, kuriam jis dar ir pats parašė scenarijų.

O kaip Johnui pavyko persikvalifikuoti iš efektingo siaubo kino vizionieriaus į visai šeimai skirtos juostos kūrėją? Štai kur svarbus klausimas, į kurį netrukus bus atsakyta.

Apie ką mes čia…

Vieną dieną ne itin šviesų laikotarpį išgyvenanti mergina Bėja pradeda matyti keistus sutvėrimus, kuriais yra kadaise vaikų, o dabar jau suaugusių žmonių apleisti įsivaizduojami draugai. Tačiau ne vien ji turi tokį sugebėjimą, bet ir jos kaimynas Kelas. Būtent su juo mergina netrukus leisis į smagų nuotykį, norėdama priminti kai kuriems žmonėms apie nematomus draugus, su kuriais buvo nutrūkęs ryšys.

Kūrinio turinys

Jeigu galėčiau apibūdinti šį išties šiltą bei prasmingą visai šeimai skirtą filmą, pasakyčiau, jog tai toks vaidybinio stiliaus „Monstrų biuro“ ir „Žaislų istorijos“ bruožus turintis kokteilis su pakankamai paprasta, bet tuo pačiu gilia mintimi apie vaikystės norus, paauglystėje užsibrėžtus siekius ir rutinoje paskendusio suaugusio žmogaus atvaizdą. Tad juosta iš dalies reikia žiūrėti kaip į savotišką metaforą gyvenimui.

Būtent tai ir žavi šiame filme, kuris iš vienos pusės atrodo naiviai, lengvai ir nuspėjamai, bet iš kitos, jame skleidžiamos daugeliui žmonių artimos temos sugeba suvirpinti širdį ir sukelti ne vieną prisiminimą apie vaikystę. Dėl ko tiek tėvams, tiek ir vaikams ši juosta turėtų atnešti puokštę visokiausių emocijų, nes kaip ne kaip, tai filmas apie mus, tik skirtingose amžiaus kategorijose.

Humoro ir nuotykių čia daug, kaip ir daug įvairiausių smagiai nuteikiančių personažų, kuriais tampa tituliniai „nematomi draugai“ ir Bėja su Kelu. Chemija tarp personažų jaučiasi, o tai manau svarbiausia norint prisibelsti prie žiūrovo, kuris peržiūros metu turėtų save tapatinti su vienu iš esminių veikėjų. Ir taip gavosi, jog atsižvelgus į mano amžių, tapatinausi su Kelu, kuriam pavyko mane įtikinti dėl jo gyvenimo padarytų klaidų ir noro jas ištaisyti, nes svarbu vėliau, nei niekada.

O kur dar smagūs pokalbiai ir kuriozinės situacijos, į kurias papuola personažai. Trumpai kalbant, filmas suteikia išties nemažai pozityvo ir tiesiog gerą pramogą, dėl ko ir verta jį pasižiūrėti kine.

Techninė juostos pusė

Ties vizualiais filmo sprendimais buvo padirbėta iš peties, bet yra vienas mažas niuansas – CGI toks, kaip ir kituose vaidybiniuose su animacija sujungtuose filmuose kaip „Ežiukas Sonic“ ar „Triušis Piteris“, todėl jeigu Jums nepatinka tokio pobūdžio kinas, tikriausiai ir ši juosta bus sunkiai įveikiama.

Atmetus šį mano teiginį, filmas turi daug pliusų, tokių kaip gerai prie rodomų scenų parinktas muzikines kompozicijas, tvarkingą vaizdo montažą, vaizduotės kupiną meninį apipavidalinimą ir aišku šaunų operatoriaus darbą, be kurio tikriausiai nepavyktų perteikti visos šios juostos beprotiškai smagaus reginio.

Aktorių kolektyvinis darbas

Kaip ir visuomet, jeigu turiu galimybę rinktis tarp originalaus varianto ir dubliuoto, pasirenku originalą, nes tada galiu įsijausti į filmą dar labiau. O čia visgi galima pamatyti Ryaną Reynoldsa ir išgirsti Steve‘ą Carrelą, Johną Krasinskį, Emily Blunt, Mattą Damoną, Phoebe Waller-Bridge, Samą Rockwellą, Richardą Jenkinsą, Awkwafiną, Maya Rudolph ir dar daug kitų žymių aktorių balsų.

O kas liečia vaidybą, tai Ryanas Reynoldas buvo savimi kaip ir visuomet, bet jam tinka tokie vaidmenys, todėl ir per daug skųstis nereikia. Užtat geriausiai pasirodė ir daugiausiai dėmesio filme sulaukė Cailey Fleming, kuri įkūnijo Bėją.

Verdiktas

„Nematomi draugai“ – smagiai nuteikianti, nostalgiją vaikystei sukelianti, charizmatiškų personažų kupina ir ganėtinai jautrias temas paliečianti istorija, kurios cinkeliu tampa solidus aktorių kolektyvas, vizualiai pasakiška išorė ir pakankamai geras pamokslas gale. Tad taip, Johnas Krasinskis moka ne tik gąsdinti savo surežisuotais filmais, bet ir padovanoti lengvą pramogą visai šeimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją