Socialiniame tinkle vienos pirmųjų pasisakė ir D. Trumpo dukros – 42-ejų Ivanka Trump ir 30-ies Tiffany Trump.

Vyresnioji sesuo visiems dėkojo už maldas ir nuoširdžią meilę. Ji taip pat paminėjo ir kitas, kaip pati rašė, beprasmiško smurto aukas.

„<...> Esu dėkinga slaptajai tarnybai ir visiems kitiems teisėsaugos pareigūnams už greitus ir ryžtingus šiandieninius veiksmus. Aš ir toliau meldžiuosi už mūsų šalį. Tėti, aš tave myliu šiandien ir visada“, – socialiniame tinkle rašė I. Trump.

Apie kraupią situaciją pasisakiusi T. Trump trumpai parašė, kad jos tėvas – kovotojas.

„Kaip šiandien matėte, mano tėvas yra kovotojas ir jis toliau kovos už jus ir JAV“, – rašė ji.

Savo nuomonę apie kilusią situaciją išsakė ir garsenybės. Štai aštriais pasisakymais garsėjantis verslininkas Elonas Muskas D. Trumpui palinkėjo kuo greičiau pasveikti. Jis taip pat nepraleido progos pajuokauti.

„Paskutinį kartą Amerikoje toks kietas kandidatas buvo Teodoras Ruzveltas“, – „X“ paskyroje rašė E. Muskas.

Nors iš daugumos žvaigždžių buvo galima išgirsti palaikymo žinutes, progos pajuokauti taip pat nepraleido komikas Russellas Brandas ir atlikėjas 50 Cent.

„Šiuose rinkimuose svarbu ne amžius, o ištvermė. Trumpas parodė, kad jos turi daug“, – rašė R. Brandas, o tuo metu žymus reperis juokavo, kad dabar pats metas ir vėl tapti madingu bei pridėjo dainos „Get Rich or Die Tryin“ viršelį, prie kurio priklijavo D. Trumpo atvaizdą.

Tokie prieštaringai vertinami veikėjai kaip Dave’as Portnoy’us pasidalino drąsiais pareiškimais, užsimindamas apie galimą politinį incidento poveikį.

O tuo metu žymi socialinių tinklų veikėja Candace Owens pareiškė, kad šie rinkimai – baigti.

Garsusis kovotojas Conoras McGregoras gyrė D. Trumpo ištvermę.

„Jis Pensilvanijoje spjaudosi kulkomis! Bėga iš meilės savo šaliai!“ – rašė jis.

Aktorė Ashley Judd išreiškė pasibaisėjimą politiniu smurtu ir nusiuntė linkėjimų D. Trumpui ir visiems nukentėjusiems.

Ashley Judd

„Delfi“ primena, kad D. Trumpo rinkimų kampanijos renginyje Pensilvanijoje šeštadienio vakarą 18.15 val. vietos laiku (1,15 val. Lietuvos laiku) aidėjo šūviai. Remiantis vaizdo įrašais, buvusiam prezidentui sužalota ausis, matėsi kraujas. Apsaugininkai nuvedė respublikoną nuo scenos.

D. Trumpas vėliau patvirtino, kad jam šūviu sužalota ausis. „Man pataikė kulka, kuri pervėrė viršutinę mano dešinės ausies dalį“, – rašė jis savo įkurtoje platformoje „Truth Social“.

Žinių agentūros „Bloomberg“ duomenimis, D. Trumpas po kelių valandų buvo išleistas iš ligoninės.

JAV slaptoji tarnyba pareiškė, kad spėjamas šaulys scenos kryptimi paleido kelis šūvius. Jis buvo „neutralizuotas“ ir mirė. Spėjamo šaulio mirtį patvirtino teisėsaugos atstovas.

Slaptoji tarnyba greitai reagavo, D. Trumpas yra saugus, teigiama pranešime. Žuvo vienas renginio žiūrovas, dar du buvo sunkiai sužeisti. Incidentas tiriamas.

Mitingo metu pasikėsinta į Donaldą Trumpą

Pasak amerikiečių žiniasklaidos, šūviai į D. Trumpą tiriami kaip „bandymas pasikėsinti“.

Vienas už D. Trumpo sėdėjęs liudininkas stočiai CNN pasakojo, kad žuvęs dalyvis mirė po šūvio į pakaušį, o vienam sunkiai sužalotam asmeniui šauta į ranką.

Vaizdo įrašuose matyti, kai D. Trumpui pradėjus kalbą šalininkams, pasigirsta šūviai. Respublikonas stvėrėsi už ausies.

Slaptosios tarnybos agentai puolė į sceną, kad pridengtų buvusį prezidentą. Palaikomas apsauginių, jis tada paliko sceną. D. Trumpas iškėlė kumštį ir sušuko „Kovokite“. Jo rėmėjai atsakė „JAV, JAV, JAV“.

D. Trumpo atstovas Stevenas Cheungas sakė, kad 78-erių D. Trumpas jaučiasi „gerai“. Pats D. Trumpas paskelbtame pariškime pareiškė, jog „džiaugiasi“, kad kitą savaitę dalyvaus respublikonų partijos suvažiavime Milvokyje Viskonsino valstijoje. Čia jis oficialiai turėtų būti nominuotas kandidatu į prezidentus.