„Mėsainiai tai mūsų duona, mes iš to gyvename. Todėl visur stengiuosi juos ragauti. Neieškau ką galima pasiskolinti, tiesiog labai mėgstu šį maistą“, – sako Rokas.
Jis sako, kad įdomiausias buvo Prancūzijoje vietiniame gatvės restoranėlyje. Jie siūlė tik vieną jautienos mėsainį. Nors žmonių nebuvo, laukti teko valandą. Atnešė milžinišką lėkštę ir kiekvienas ingredientas buvo sudėtas atskirai. Ten buvo turbūt viskas, ką turėjo virtuvėje.
„Mėsainiai nėra pigus maistas. Brangiausias buvo pats paprasčiausias. Bandelė, namų gamybos majonezas, 2,5 centimetro paplotėlis ir trys riekelės sūrio. Tai buvo Amerikoje. Kainavo apie 70 JAV dolerių. Nors buvo labai paprasta, tačiau buvo vienas skaniausių ir tuo pačiu brangiausių. Brangiausias, nes paplotėlis buvo iš Wagyu jaučių mėsos“, – aiškina R. Markovičius.
Jis pripažįsta, kad Europoje mėsainiai nėra pigūs. Gal netgi vienas iš brangesnių maistų. Prancūzijoje normali kaina 25 eurai mieste. Pakelės užkandinėje 18 eurų.
„Jei produktai brangs kaip dabar, gali būti, kad ateityje ir pas mus mėsainiai kainuos panašiai“, – dėsto Rokas.