restoranas

863 straipsnių

Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – vidutinės ar aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.

Azijietišką virtuvę pamėgęs savamokslis šefas per metus atidarė du restoranėlius – vieną Palangoje

Geriausiu Lietuvoje pripažinto restorano šefas Fernandes: man patinka kasdien gaminti vis kitokį maistą

Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos

Gian Luca Demarco kviečia į naują kavinę – patiekalą čia galima susidėlioti ir pačiam pirkėjui

Vilniuje atidarytas uzbekiškas restoranas kviečia atrasti Samarkando stiliaus maistą

Restoraną ant ratų „Kumeliuko sapnas“ įkūręs Emilis: jau pirmą dieną pardaviau apie 80 picų

Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų

Populiariausių restoranų Lietuvoje TOP 20: paaiškėjo, kam svečiai teikia prioritetą

Kai sostinėje kavinės grasina užverti duris, žemaičiai plečia maitinimo verslą: norime, kad Plungė klestėtų

Sostinės
baras vilioja neįprastomis atrakcijomis – rezervacijos į baltos
mišrainės ar čeburekų degustacijas išgraibstomos akimirksniu

Septynios Vilniaus vietos, kuriose patiekalai nustebins ir įkvėps

Leščiauskaitė ieškojo geriausių šaltibarščių: kainos gali siekti ir 10 eurų, o kiaušinio daugelis deda vos ketvirtį

Estijoje dar 4 nauji restoranai įtraukti į „Michelin“ gidą – viename jų inspektoriai norėtų lankytis kasdien

Kaune rado kepyklėlę, kuri užburia naminiu jaukumu ir ramybe, o dėl jos kepinių alpsta visas miestas

Prie ežero įsikūrusi užeiga suviliojo grožiu, bet skaudžiai nuvylė – geležinkelio bufeto lygio maistas ir tragiškas aptarnavimas
Eidami valgyti į šį barą pasiimkite pjūklą – patikėkite, jo tikrai prireiks

Nesėkmė profesionaliame sporte Luką atvedė į virtuvę – Plungėje restorane dirbantis šefas pildo įnoringiausius žemaičių pageidavimus

Roma Macijauskaitė

Nors virtuvės šefas Karolis Narušis kilęs iš kulinarų šeimos, apie darbą virtuvėje nesvajojo. Vis tik, išvykęs savęs išbandyti į Londoną, nepraėjus nė metams atsidūrė „Michelin“ žvaigžde įvertinatme japonų restorane ir neilgai suprato, kad tai — tikrasis jo pašaukimas. Po 10 metų grįžęs į Lietuvą Na...