Vieną dieną Vilniuje, kitą – Kaune, trečią – Klaipėdoje. Ryte – susitikimas su komanda, tuomet – darbas virtuvėje, po pietų – pasitarimas, vakare – vėl į virtuvę. Intensyviu ritmu gyvenantis virtuvės šefas Vytautas Samavičius pažįsta beveik visus iš 100 savo darbuotojų: žino jų vardus, kuo jie gyven...
restoranas
863 straipsnių
Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – vidutinės ar aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.
Azijietišką virtuvę pamėgęs savamokslis šefas per metus atidarė du restoranėlius – vieną Palangoje
Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos
Gian Luca Demarco kviečia į naują kavinę – patiekalą čia galima susidėlioti ir pačiam pirkėjui
Vilniuje atidarytas uzbekiškas restoranas kviečia atrasti Samarkando stiliaus maistą
Restoraną ant ratų „Kumeliuko sapnas“ įkūręs Emilis: jau pirmą dieną pardaviau apie 80 picų
Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų
Populiariausių restoranų Lietuvoje TOP 20: paaiškėjo, kam svečiai teikia prioritetą
Kai sostinėje kavinės grasina užverti duris, žemaičiai plečia maitinimo verslą: norime, kad Plungė klestėtų
Sostinės
baras vilioja neįprastomis atrakcijomis – rezervacijos į baltos
mišrainės ar čeburekų degustacijas išgraibstomos akimirksniu
Septynios Vilniaus vietos, kuriose patiekalai nustebins ir įkvėps
Leščiauskaitė ieškojo geriausių šaltibarščių: kainos gali siekti ir 10 eurų, o kiaušinio daugelis deda vos ketvirtį
Estijoje dar 4 nauji restoranai įtraukti į „Michelin“ gidą – viename jų inspektoriai norėtų lankytis kasdien
Kaune rado kepyklėlę, kuri užburia naminiu jaukumu ir ramybe, o dėl jos kepinių alpsta visas miestas
Prie ežero įsikūrusi užeiga suviliojo grožiu, bet skaudžiai nuvylė – geležinkelio bufeto lygio maistas ir tragiškas aptarnavimas
Eidami valgyti į šį barą pasiimkite pjūklą – patikėkite, jo tikrai prireiks
Bent kartą apsilankę Sakartvele sutiks – gruzinų svetingumas ir maistas pavergia širdį. Nuo sočių mėsos šašlykų ir pikantiškų vegetariškų troškinių iki burnoje tirpstančios duonos – autentiškų kartvelų kulinarinio paveldo patiekalų kviečiama paskanauti ir mūsų sostinėje.
Vis ryškiau gastronomijos pasaulyje šviečianti, instagrame „Fun Dining“ vardu žinoma Virginija Kanaukaitė prieš metus metė darbą ir išvyko į Paryžių siekti svajonės. Baigė mokslus geriausioje pasaulyje kulinarijos mokykloje „Ecole Ducasse“, kur buvo pripažinta geriausia kurso studente, vėliau stažav...
Sulaukus ilgų žiemos vakarų ir pajutus šventines nuotaikas, kurios jau užliejo miesto gatves, išskirtinai pasipuošęs restoranas „Stebuklai | Parlamentas“ lauks svečių iki pat vėlyvų vakarų. Šie metai restoranui atnešė ne tik naujų idėjų, bet ir prisiminimų, kurie apsilankiusiems sukurs nostalgišką a...
Kai kyla rimta grėsmė atsidurti gatvėje, galimybių spektras susitraukia iki minimumo. Vis dėlto vieno Londono restorano savininkas nusprendė suteikti antrą šansą ant benamystės ribos balansuojantiems žmonėms. Jo vadovaujamo restorano personalas – tai asmenys, buvę benamiais arba galėję netekti būsto...
Vis labiau populiarėjanti žiemos atostogų kryptis: ten šiluma lepina visus metus, o vaizdai pribloškia kone kiekvieną (6)
Ateities miestu vadinamas Jungtiniuose Arabų Emyratuose esantis Dubajus tampa vis labiau mėgstamas ne tik turistų iš viso pasaulio, bet ir lietuvių. Į idealiai žiemos atostogoms tinkančią vietą vilioja vykti tiek kelionių organizatoriai, tiek pakankamai neseniai atsiradęs tiesioginis skrydis iš Viln...
Minsko centre – „Grill London“ restorano kopija: lietuviai jau kreipėsi į teisininkus dėl vagystės (23)
Minsko centre gruodžio 7 dieną ruošiamasi atidaryti „Grill London“ restoraną – jo iškaba ir konceptas atrodo lygiai taip pat kaip Lietuvoje veikiančių šio pavadinimo restoranų. Vienas iš „Grill London“ akcininkų „Delfi“ komentavo, kad Baltarusijoje prekės ženklas naudojamas neteisėtai, jau kreiptasi...
Teksase itin vertinami lėtai kepti, burnoje tirpstantys barbekiu šedevrai. Springo mieste, prie šeimos restorano „Corkscrew“ nuolat driekiasi ilgos eilės... Nors restorano durys atidaromos 11 val. ryto, žmonės į eilę rikiuojasi jau nuo 8 val. ryto.
Fausta Marija Leščiauskaitė apie pietus restorane: už 8 makaronus mokėjau 23 eurus – iš mūsų tyčiojasi! (2)
„Maitinimo verslas šiandien turi du pasirinkimus – arba bankrutuoti, arba pasitraukti į šešėlį“. Taip kalbėjo prieš mėnesį Baltijos šalyse protestavę viešbučių ir restoranų atstovai, reikalavę maitinimo verslui sumažinti PVM maitinimo paslaugoms iki 9 proc., ir įspėję, kad kitu atveju maitinimo sekt...
Beveik penkerius metus Svetlaną Lebedevą buvo galima sutikti riedant po Lietuvą geltoname maisto vagonėlyje, pavadinimu „Pick me UP juice“. Festivaliuose ar kituose renginiuose skambančios muzikos ar pašnekesių fone ji klientams siūlydavo vaisių glotnučius ir sultis bei kitus augalinės mitybos pagri...
Arbatpinigiai keliaujant ir atostogų metu: kur jų reikia duoti daugiausiai, o kur jų palikdami galite įžeisti (5)
Lietuvoje jau daugelis esame įpratę restorane ar kavinėje palikti arbatpinigių. 10 proc. nuo išleistos sumos atrodo pakankamai išreikšti padėką už kokybišką aptarnavimą ir neverčia labai išlaidauti. Tik kaip elgtis svetur, kur atostogaujame ar atvykome darbo reikalais? Ar reikia arbatpinigių palikti...
Kaune, stilingame restorane „Marsas mieste“ trečiadienio vakarą surengtas bene pirmasis senųjų metų palydų vakarėlis. Jame apsilankę žinomi žmonės vaišinosi rinktiniais užkandžiais, autoriniais kokteiliais ir papasakojo, kokių dovanų šįmet tikisi per Kalėdas.
Prancūzijos policija šeštadienį sulaikė peiliu ginkluotą vyrą, kuris savo tėvų restorane netoli Paryžiaus įkaitais buvo paėmęs keturis darbuotojus.
Parduodamas Vilniuje, Naujamiestyje, įsikūręs ukrainietiškos virtuvės patiekalų restoranas „Borsch“, praneša portalas „Verslo žinios“. Skelbiama, kad parduodamos 260 kv. m. ploto patalpos kartu su visu turtu ir reikalingais leidimais veiklai.
Virtuvės šefas Andrius Kubilius apie tai, kas itin svarbu restorane, – mano komandos nepaliko nė vienas darbuotojas (1)
Kuriamo maisto skonis nėra vienintelis dalykas, kas rūpi virtuvės šefui Andriui Kubiliui, vadovaujančiam vienam iš keturių restoranų, šiemet pelniusių „Michelin“ žvaigždutę. Šefui svarbu ir rūpintis žmonėmis, jų gera savijauta. Kaip jam pavyko pasiekti, kad per trejus vadovavimo restoranui „Nineteen...
Maisto pristatymo platforma „Bolt Food“ neseniai pakeitė tvarką dėl užsakymų atšaukimo. Įmonė paaiškino, kaip tai veiks bei pakomentavo, kokia tvarka galioja atšaukiant pavežėjimo paslaugą.
Restorano „iiUmekk“ virtuvės šefas Mihkelis Heinmetsas ir svetainės „Hiiu Leht“ vyriausiasis redaktorius Raulis Vinni sumąstė pradėti siūlyti patiekalus iš kormoranų, rašo Estijos žiniasklaida.
Maitinimo įstaigos nebeišsilaiko ir užsidaro, o gyventojai teigia nebegalintys atsistebėti tam tikromis patiekalų kainomis. Vardija, kad dienos pietums sostinėje gali prireikti ir 18 eurų, o kainos restoranuose ir valgyklose – suvienodėjo. Ekonomistų teigimu, netrukus galime tapti brangesni nei Piet...
Ne vienas iš „Michelin“ restoranų pagausino personalą, sumažino turėtas skolas, ar kilstelėjo mokamas algas. Tačiau buvo ir tokių, kuriems, kaip rodo skaičiai, tarptautinis įvertinimas naudos (dar) neatnešė, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Nors virtuvės šefas Karolis Narušis kilęs iš kulinarų šeimos, apie darbą virtuvėje nesvajojo. Vis tik, išvykęs savęs išbandyti į Londoną, nepraėjus nė metams atsidūrė „Michelin“ žvaigžde įvertinatme japonų restorane ir neilgai suprato, kad tai — tikrasis jo pašaukimas. Po 10 metų grįžęs į Lietuvą Na...