Sandrija Čapkauskienė

172 straipsnių

Sandrija Čapkauskienė – LSU docentė, biomedicinos mokslų daktarė, mitybos specialistė ir konsultantė. 1998 m. baigė bakalauro studijas Lietuvos kūno kultūros institute, 2000 m. įgijo biologijos magistro laipsnį Lietuvos kūno kultūros akademijoje, 2005 m. apsigynė biomedicinos mokslų srities, biologijos mokslų krypties daktaro disertaciją.

Vargina karščio bangos? Dr. Čapkauskienė vardija, kas padeda spręsti problemą: šios 4 maisto produktų grupės privalo būti ant stalo

Nuo mažesnio cholesterolio iki toksinų šalinimo – dr. Čapkauskienė vardija 5 priežastis, kodėl ir kam verta naudoti maistines mieles

Mokslų daktarė – apie populiariuosius grybus: mažina cholesterolį, širdies ligų, vėžio riziką, tačiau reikia žinoti, kaip ruošti ir neapsinuodyti

Nereikės ir viagros – dr. Čapkauskienė išvardijo, kurie maisto produktai yra tikras afrodiziakas vyrams, o kurie – moterims

Dr. Čapkauskienė apie burokėlius: ar tikrai jie gali pagerinti geležies kiekį kraujyje ir koks sulčių kiekis per dieną yra nekenksmingas

Jos saugo nuo vėžio, stabdo senėjimą, slopina uždegimus – dr. Čapkauskienė papasakojo, kurios mėlynos uogos yra naudingiausios

Sovietmečiu ant bangos buvęs gėrimas išgyvena renesansą – dr. Čapkauskienė vertina, ar jis padeda virškinti, mesti svorį ir sergant diabetu


Nieko nevalgau, bet
storėju! Dr. Čapkauskienė paaiškino, kokie 9 hormonai lemia jūsų
kūno svorį, – pokyčiai prasidės nuo vieno jūsų žingsnio


Dr. S. Čapkauskienė – apie ligą, kuria serga jau 30 metų: kai namo grįžau tuščiu ąsočiu, išsigandusi mama skubiai išvežė mane į ligoninę
Apie
menopauzę ir svorį – dr. Čapkauskienė paaiškino, kada riebalinis
audinys didėja kur kas labiau nei įprastai ir kaip to išvengti

Nauda ir širdžiai, ir figūrai: cholesterolio lygį mažinantys produktai – tai ypač svarbu žinoti 50 sulaukusioms moterims

Norite sulaukti ilgų ir sveikų gyvenimo metų? Mokslų daktarė išvardijo 13 maisto produktų, kurie stabdo ląstelių senėjimą

Šerpetojanti oda, silpni nagai ar slenkantys plaukai liudija vitaminų trūkumą – pasakė, kaip maitintis vyresniame amžiuje

99 proc. lietuvių dar neragavo, o jos jau užsitarnavo supermaisto vardą – geležies net keliskart daugiau nei mėlynėse

Retas žino: tai vienas svarbiausių organizme gaminamų antioksidantų, kurio sumažėjęs kiekis lemia onkologines ligas, nevaisingumą, diabetą

Dr. Čapkauskienė: tai turite žinoti, jei norite palaikyti sveikatą, pasveikti nuo lėtinių ligų, nutukimo ir skatinti sveiką senėjimą

Dr. Čapkauskienė: vienas galingiausių antioksidantų reikalingas sergant cukriniu diabetu, nutukimu, akių ir onkologinėmis ligomis

5 mokslų daktarės patarimai, kaip išvengti migrenos priepuolių, – pasisakė ir apie kavą

Roma Macijauskaitė

Antioksidantai pasižymi nemenka nauda žmogaus organizmui, tačiau tarp jų yra tokių, kurių poveikis yra kur kas stipresnis ir galingesnis nei kitų. Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė, dietistė Sandrija Čapkauskienė apžvelgia vieną antioksidantą, kuris mažina kraujospūdį, „blogąjį„ cholesterolį,...

Roma Macijauskaitė

Vis labiau populiarėja pramoniniu būdu auginami grybai – pievagrybiai, portobello, šitakio, kreivabudės. Ką mes apie juos žinome? Ar naudingi sveikatai? Ar saugu juos vartoti? Šiuos klausimus ir uždaviau biomedicinos mokslų daktarei, LSU docentei ir mitybos specialistei Sandrijai Čapkauskienei. Eksp...

Vilniaus knygų mugėje didžiausios šalies leidyklos „Alma littera“ stendas šiais metais akį trauks ryškia, drąsia ir atvira raudona spalva. „Esame namai, kuriuose susitinka skaitytojų ir kūrėjų bendruomenė, vienijama prasmės kūrimo pojūčio, meilės knygoms ir turiniui. Mūsų stenduose mugėje bus galima...

Indrė Pepcevičiūtė-Bogušienė

Kuo magnis, kaip mineralas, svarbus mūsų organizmui? Kokiu paros metu jį reikėtų vartoti? Kokie maisto produktai padeda geriau įsisavinti magnį ir kokie šiam procesui trukdo? Ką būtina žinoti tiems, kurie kasdien vartoja pieno produktus ir gazuotus gėrimus? Kaip su magniu susijęs vitaminas D? Į šiuo...

Roma Macijauskaitė

Silkė. Produktas, be kurio artėjančios šventės sunkiai įsivaizduojamos. Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė papasakojo, į ką atkreipti dėmesį renkantis silkę ir kokios jos reikėtų vengti. Dr. Čapkauskienė pasakoja ir tai, ar organizmui naudinga silkė...

Agnė Keizikienė

Augalinis pienas jau kurį laiką yra alternatyva ne tik veganamas, bet ir tiems, kas netoleruoja laktozės. Jų pasirinkimas parduotuvėse – begalinis: nuo avižų iki anakardžų, nuo sojų iki migdolų. Tiesa, jei nutarėte įprastą pieną pakeisti augaliniu, teks kiek daugiau patuštinti savo piniginę, mat tok...

Roma Macijauskaitė

Ši daržovė dar nerado kelio į kiekvieną virtuvę. Ir galimai be reikalo. Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė vardija ne vieną priežastį, kodėl vertėtų įtraukti baklažanus į valgiaraštį. Ir kaip juos geriau valgyti – žalius ar termiškai apdorotus – kad...

Roma Macijauskaitė

Turbūt dažnas atsimena mamos ar močiutės pamokymą valgyti burokėlius ar gerti jų sultis, nes tai sustiprins imunitetą, kaip teigdavo, – dėl šiose daržovėse esančių didžiulių geležies klodų. Nutariau išsiaiškinti, ar tai tiesa, ir šį klausimą uždaviau biomedicinos mokslų daktarei, LSU docentei ir mit...