Aštuntfinalyje M. Knystautas įspūdingai susitvarkė su Maroko atstovu Oousama Assadu, prieš dvejus metus laimėjusiu Afrikos čempionato bronzą. Jam žaidynės Paryžiuje – debiutinės ir jas kaip reikiant apkartino lietuvis.

Kova truko mažiau nei dvi minutes ir 30-mečio M. Knystauto dominavimu – 9:0. Mūsiškis triskart atliko ridenimo veiksmą, tašką gavo ir už varžovo pasyvumą.

„Prieš marokietį žinojau, kad jeigu kvailų klaidų nepridarysiu, parteryje susitvarkysiu. Gal net stovėsenoje iš pradžių galėjau, bet buvo baimė padaryti klaidą. Galvojau, palauksiu parterio ir te savo darbą padarysiu. Pirmai kovai visada smagu gauti silpnesnį priešininką“, – sakė M. Knystautas.

Ketvirtfinalyje jau teko vieno geriausių Azijos graikų-romėnų imtynininko, kino Lingzhe Mengo išbandymas. Kinas praėjusių metų pasaulio čempionate užėmė penktą vietą, pakeliui įveikdamas kitą lietuvį Romaną Fridriką.

Nors lietuvis ir buvo aktyvesnis kovoje, kelis kartus buvo arti ridenimo veiksmo, bet galiausiai kova baigėsi 1:1 ir į pusfinalį pateko kinas, nes jis paskutinis pelnė tašką. Abu sportininkai taškus gavo už varžovo pasyvumą.

Jeigu kinietis pateks į finalą, lietuvis dar kovos paguodos kovoje ir turės šansą iškovoti bronzos medalį. Jau dabar aišku, kad jis pagerins prieš trejus metus Tokijuje pasiektą rezultatą, kai užėmė dešimtą vietą.

„Gavau pirmas tašką už aktyvumą ir nerašytos taisyklės – jeigu kova antrame kėlinyje apylygė, suteikia šansą kitams. Tai ir gavosi, jis gavo tašką. Pagal taisykles, jeigu 1:1, laimi tas, kuris paskutinis gavo tašką.

Rankos nenušlifuotos dar, lėtos. Antrą kartą kai atakavau, atrodė, kad gerą užkabinau.. Bet jis patyręs. Daug varžybose ir stovyklose esame imtyniavę, šį kartą nepavyko apversti.

Žinojau, kad jis varys, pats daviau tempą. Kvapo pačiam pritrūko pabaigoje“, – po pralaimėjimo teigė lietuvis.

M. Knystautas apie dalyvavimą Paryžiaus žaidynėse sužinojo tik praėjusią savaitę ir netikėtai tapo 51-uoju šalies olimpiečiu.

Vieta tarp sunkiasvorių atsirado po to, kai dėl dopingo kontrolės pažeidimų buvo pašalintas Tuniso atstovas Amine Guenichi.

„Būčiau žinojęs prieš mėnesį, būtų buvę žymiai geriau nei prieš savaitę. Bet nesiteisinu, nedaug trūko.

Netikėta, kad esu čia, dar laimėjau. Tikiuosi, kad dar kinas laimės pusfinalį. Visa salė šėlsta, smagu. Tokioje erdvėje dar neteko imtyniauti“, – šypsojosi M. Knystautas.