„Labai mėgstu gaminti ir kai tik turiu progą, tai darau. Turiu savybę gaminti tokius dalykus, kuriems reikia daug laiko ir dėmesio skirti, bet rezultatas po to mane labai pamalonina. Ir nesvarbu, kad reikėjo dvi dienas tortą kepti, vis tiek būna labai smagu. Taigi, kai tik yra proga ir jei tik yra norinčių atvykti į svečius, visus pamaitinsiu!“ – Delfi Maistui pasakoja Simona–Bandita.

Artėjant šventėms moteris dalijasi „Napoleono“ torto receptu. Ir ne bent kokiu, o šeimoje perduodamu iš kartos į kartą.

„Mano šeimoje iš kartos į kartą yra perduodamas „Napoleono“ receptas, kurį kepdavo mano močiutė, kepa mama, kepu aš ir, esu tikra, keps ir Maja. Anksčiau gamindavome sunkesnį „Napoleono“ variantą ir vietoj kondensuoto naudodavome rududu, o pertepant dėdavome ne tik uogienę, bet ir kepintų migdolų bei pieniško šokolado. Šiandien dalinuosi lengvesniu ir puresniu „Napoleonu“ variantu.“

Simonos Albavičiūtės „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas

Napoleono pagrindui reikės:

4 stiklinės miltų

300 g sviesto

200 g grietinės

2 kiaušiniai

“Miltus pasipilu ant stalo, sviestą susitarkuoju ant viršaus ir trindama rankose sumaišau su miltais, kol jie tampa smulkiais trupiniais. Tada užpilu plaktus kiaušinius ir uždedu grietinės. Viską suminkau iki bendros masės ir dedu į šaldytuvą nakčiai.

Kitą dieną, tešlą padalinu į 8–9 vienodas dalis ir kepu 180 laipsnių temperatūroje. Tam, kad forma būtų graži, iškočiojusi naudoju tinkamo dydžio lėkštę, kurią uždėjusi gaunu vienodą formą, o likusius kampučius taip pat iškepu. Juos vėliau panaudoju trupiniams pasigaminti“, – dalijasi Simona.

Kremui reikės:

1 stiklinė cukraus,

2 kiaušinių trynių,

1 valgomojo šaukšto miltų,

1 valgomojo šaukšto krakmolo,

2.5 stiklinės pieno,

250 g sviesto,

1 indelis kondensuoto pieno,

vanilės.

„Trynius suplaku su cukrumi, įdedu miltus ir krakmolą, o pieną užverdu atskirai. Į verdantį pieną įdedu paruoštą masę. Atsargiai maišau, kol viskas užverda. Išnešu į lauką atvėsinti. Į ŠALTĄ pudingą dedu kambario temperatūros sviestą. Vėliau masę papildau vanilinu ir kondensuoto pieno indeliu. Viską sumaišau. Kas trečią lakštą pertepu kremu, maišytu su kokiu nors rūgštelės turinčiu džemu. Viską pertepusi (be viršutinio sluoksnio), suslegiu ir palieku nakčiai. Kitą dieną užtepu kremo ant viršutinio sluoksnio ir pabarstau nuo lakštų likusiais tešlos kampučiais. Ir OMG kaip skanu!“ – sako Simona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)