Produktai:
225 g sausainių
100 g tirpinto sviesto
100g mėgiamų riešutų
Įdarui:
500 g maskarponės sūrio
1 indelis kondensuoto pieno (385 g)
250 g plakamosios grietinėlės
3 v.š. želatinos
Kaip gaminti:
1. Mėgstamus riešutus susmulkinti gana stambiai. Sausainius smulkintuvu sutrinti iki trupinių. Viską sumaišyti, užpilti lydytu sviestu ir gerai suslėgti folija išklotoje formoje (24cm diametro). Padėti į šaldytuvą stingti.
2. Maskarponės sūrį išplakti su kondensuotu pienu.
3. Grietinėlę išplakti iki standžių putų.
4. Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti. Vėliau ištirpdyti vandens garų vonelėje. Atvėsinti. Atsargiai įmaišyti į maskarponės masę.
5. Įmaišyti išplaktą grietinėlę.
6. Viską supilti ant sausainių pagrindo ir dėti į šaldytuvą stingti bent 3 valandoms. Viršų papuošti tarkuotu ir tirpintu šokoladu.
Skanaus!