Apie šiuos grybus pasakoja Jonas Kasperavičius, ekspertas.
„Tai santykinai valgomas grybas. Jį valgyti galima tik termiškai apdorojus ar išdžiovinus, kad suirtų nuodingos medžiagos. Nuvirti reikia 2-3 kartus ir vandens turi būti daug, tris kartus daugiau nei pačių grybų. Tik tada galima valgyti. Sultinio vartoto nereikia“, – aiškina ekspertas.
Galima nuodus sunaikinti ir keletą mėnesių džiovinant. Po to vis tiek patartina nuvirti, nes tiesiog valgyti bus per sausi.
Kiti valgomi grybai auga ant eglių kankorėžių, tačiau jie ypatingai smulkūs ir jų daug nesurinksi. Tiesiog sriubai paskaninti.
Balandį jau sudygsta pavienės voveraitės ir baravykai. Tačiau jų labai mažai.
Kita austriškoji plačiataurė, kuri anksčiau buvo nevalgomi, dabar pradedami vartoti maistui. Juos išpopuliarino feisbuko įtakotukai.
Pasak eksperto pats nuodingiausias žalsvoji musmirė, kuri šiuo metu dar neauga, tačiau žmonės gana dažnai ją supainioja su kitais grybais. Gerai paruoštas jis skanus. Kurį laiką būna skanu, tačiau po to būna labai blogai.