Norint gauti ankstyvą bulvių derlių, labai svarbu sukurti joms šiltnamio efektą. Norėdami tai padaryti, atkreipkite dėmesį į bet kokią neaustinę medžiagą, ypač plėvelę.

Be šildomojo poveikio, tokia medžiaga padės slopinti piktžolių augimą ir neleis daugintis kenkėjams, galintiems pakenkti jūsų derliui.

Be to, norint gauti didelį derlių ir stiprius gumbus, nereikės bulvių deginti ar tręšti per daug trąšomis. Tačiau svarbu kartkartėmis išvėdinti dirvą, antraip joje gali susidaryti puvinys.

Specialistai pataria atkreipti dėmesį į tokias medžiagas kaip agroplėvelė, geotekstilė, spunbond arba lutrasil, nes su jomis patogiausia dirbti.

Šios medžiagos yra lengvos, bet tvirtos, be to, jos nekenkia aplinkai. Jos puikiai praleidžia saulės šviesą ir vandenį. Be to, jos yra pakankamai patvarios, kad jas būtų galima naudoti kelis sezonus.

Rinkdamiesi medžiagą, kuria bus dengiamos bulvės, atkreipkite dėmesį į jos tankį. Čia viskas priklauso nuo oro sąlygų jūsų regione. Norint sulaukti ankstyvo bulvių derliaus, geriausiai tinka baltos spalvos medžiagos, kurių tankis yra 30-40 vienetų. Jas klokite ant atramų.