Kada skinti

Aktyviausiu derėjimo metu agurkus reikėtų skinti kas porą dienų, mat jie augs tikrai greitai.

Geriausia skinti agurką, kol jis nėra per didelis, siekia 15–20 cm. Tuomet jis bus skaniausias ir nekartus. Agurkus patariama skinti kol jų sėklos dar nesukietėjusios. Neleiskite jiems pagelsti.

Kaip atrodo sveiki agurkai? Jų spalva turėtų būti vidutiniškai arba tamsiai žalia. Jie turėtų būti tvirti, be minkštų vietų, sutrūkinėjusio minkštimo ar raukšlių.

Neturėtų būti dėmių, baltų pelėsių ar geltonų dėmių, nes tai gali reikšti, kad agurkas yra per daug prinokęs ir gali pradėti pūti.

Šviežias agurkas yra gana bekvapis, jei jis skleidžia kvapus, gali būti, kad yra per daug prinokęs.

Tokių agurkų nepirkite, o jei ir užsiauginote patys, nesandėliuokite. Tam jie netinkami.

Kaip laikyti, kad išliktų švieži kuo ilgiau

Sezono metu agurkai yra traškūs, šiek tiek saldūs ir puikiai tinka viskam – nuo salotų iki sumuštinių. Juos galite marinuoti, rauginti ar tiesiog pjaustyti ir valgyti šviežius.

Agurkai

Vis dėlto kai agurkų išties daug, juos reikia kažkaip sandėliuoti.

Agurkus reikėtų laikyti šaldytuve, kad jie ilgiau išsilaikytų. Jei tokios galimybės iš karto nėra, padėkite juos trumpam vėsioje, sausoje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir paruoškite vietą šaldytuve, teigia bhg.com.

Yra keli būdai, kaip galite laikyti agurkus šaldytuve, realsimple.com.

Plastikinė plėvelė

Visą agurką suvyniokite į plastikinę plėvelę ir laikykite sandariame inde. Plastikinė plėvelė veikia kaip skydas ir sulaiko drėgmę, todėl agurkai nesunoksta ir netampa minkšti. Išbandę šį metodą, maloniai nustebsite pamatę, kad jūsų agurkai ir po savaitės bus traškūs.

Pjaustytų agurkų laikymas

Jei agurkus pjaustote griežinėliais, kad būtų patogu užkandžiauti visą savaitę, nedėkite jų į plastikinį maišelį, nebent planuojate suvalgyti tą pačią dieną. Vietoj to suvyniokite juos į drėgną popierinį rankšluostį ir laikykite sandariame inde iki penkių dienų. Kad agurkų griežinėliai kuo ilgiau išliktų švieži, svarbiausia, kad juose išliktų drėgmė.

Agurkai

Šaldymas

Dėl didelio vandens kiekio agurkus galima lengvai laikyti šaldiklyje ir jais mėgautis ištisus metus. Visada pravartu juos prieš tai supjaustyti griežinėliais. Tik nuo jūsų priklauso, ar norėsite juos nulupti, ar ne.

Supjaustę griežinėliais, juos paskleiskite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir įdėkite į šaldiklį dviems-trims valandoms. Tada laikykite juos šaldiklyje šaldymui skirtame inde, viršuje palikdami šiek tiek vietos, jei užšaldžius agurkai išsiplėstų.

Atminkite, kad užšaldant agurkus visiškai pasikeis jų konsistencija. Atšildyti jie nebebus traškūs, todėl atšildytus agurkus geriausia naudoti kokteiliuose, gėrimuose ir sriubose.