Antradienį Vilniaus oro uoste sutiktas R. Baciuška sakė: „Įdomu, kas darysis, nes girdėjau, kad dėl karo gali neįvykti, bet čia pletkai. Manau, kad organizatoriai darys viską, kad įvyktų“.

Į šiuos teiginius dėl Dakaro ralio sureagavo ir ilgametis Dakaro ralio dalyvis Benediktas Vanagas.

„Šiame pasaulyje aš nesistebėčiau dėl nemažai dalykų... Bet šiuo metu oficialios informacijos (dėl galimai neįvyksiančio Dakaro ralio – red. past.) nėra. Tačiau aišku, kad tai Artimieji Rytai ir yra didelė įtampa. Saudo Arabija skamba kaip pakankamai saugi vieta, bet kas bus rytoj, turbūt, nei vienas negalime pasakyti.

Benediktas Vanagas

Vis dėlto, manau, kad ši abejonė dėl Dakaro ralio yra labai šviežia. Todėl nesiimčiau spekuliuoti, nes mėgstu kalbėti faktais, o ne nuogirdomis, tad galime reaguoti tik į oficialią informaciją. Žinot, kaip su tais pletkais – aš irgi galiu pasakyti vieną kitą dalyką, kas man atrodo“, – Delfi teigė B. Vanagas.

Kiek vėliau B. Vanagas pats susisiekė su Delfi ir patikslino informaciją dėl Dakaro ralio.

„Ką tik pasitikrinau per svarbiausius kanalus – nėra jokios nei oficialios, nei neoficialios informacijos. Tačiau teoriškai – ar gali neįvykti Dakaras? Taip, gali, nes tikrai ta pasaulio pusė yra įkaitusi ir teoriškai viskas šiame pasaulyje įmanoma. Karštesnis klausimas bus už mėnesio vyksiantis pasaulio „Baja“ taurės etapas Jordanijoje. Praėjusiais metais neįvyko, nes Jordanija yra arti Izraelio, Palestinos ir kt. Bet kol kas apie Dakarą anksti kalbėti“, – tikino B. Vanagas.

Vaidotas Žala: nieko negirdėjau

Vaidotas Žala, „SKUBA Team“ pilotas vairuos Gerardo De Rooy`aus komandos sunkvežimį „Iveco“

Šiemet sunkvežimių klasėje Dakaro ralyje debiutuoti planuojantis Vaidotas Žala portalui Delfi teigė, kad nei pletkų, nei oficialių žinių apie galimai neįvyksiantį Dakaro ralį neturi.

„Nieko negaliu pakomentuoti, nes pirmą kartą girdžiu tokį pletką ir su tuo nesu susidūręs. Turbūt kiekvienais metais būna tokių gandų, bet jokios informacijos apie tai neturiu“, – tikino lenktynininkas V. Žala.

Pasak jo, kol kas jokie planai dėl dalyvavimo Dakaro ralyje nesikeičia.

„Planai nesikeičia, nebent gausim kokią nors informaciją oficialiai, kadangi nei pletkų lygyje, nei oficialiai nieko negirdėjau, tai neturiu priežasties svarstyti tokio scenarijaus“, – sakė V. Žala.

Oficialiame Dakaro lenktynių puslapyje kol kas jokios informacijos apie galimai neįvyksiančias lenktynes nepranešama. Kaip nurodo organizatoriai, 2025 metų Dakaro ralis vyks Saudo Arabijoje sausio 3 – 17 dienomis.