Produktai:
270 g avižinių dribsnių
350 ml pieno
180 ml obuolių tyrės
2 kiaušiniai
Saldiklio pagal skonį
1 arb. š. malto cinamono
1/2 arb. š. druskos
2 arb. š sodos
Augalinio aliejaus keksiukų formelėms ištepti
Mėlynių, moliūgo sėklų, linų sėmenų, riešutų papuošimui
1 pakelis vanilinio cukraus
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C. Keksiukų formeles ištepkite aliejumi. Į dubenį įmuškite du kiaušinius, išplakite juos su saldikliu, kol saldiklis ištirps. Sukrėskite obuolių tyrę, supilkite pieną, suberkite vanilinį cukrų, druską, cinamoną.
Į kiaušinių ir cukraus masę suberkite avižinius dribsnius ir sodą. Išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti. Supilkite tešlą į formeles, kad jos užsipildytų dviem trečdaliais. Apibarstykite priedais pagal skonį: riešutais, šokoladu, uogomis, sėklomis.
Kepame keksus pusvalandį, kol paruduos. Iškepusius keksus reikia palikti formelėse, kad atauštų.
Vėliau juos laikykite sandariame inde.
Skanaus!