Produktai:

270 g avižinių dribsnių
350 ml pieno
180 ml obuolių tyrės
2 kiaušiniai
Saldiklio pagal skonį
1 arb. š. malto cinamono
1/2 arb. š. druskos
2 arb. š sodos
Augalinio aliejaus keksiukų formelėms ištepti
Mėlynių, moliūgo sėklų, linų sėmenų, riešutų papuošimui
1 pakelis vanilinio cukraus

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C. Keksiukų formeles ištepkite aliejumi. Į dubenį įmuškite du kiaušinius, išplakite juos su saldikliu, kol saldiklis ištirps. Sukrėskite obuolių tyrę, supilkite pieną, suberkite vanilinį cukrų, druską, cinamoną.

Į kiaušinių ir cukraus masę suberkite avižinius dribsnius ir sodą. Išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti. Supilkite tešlą į formeles, kad jos užsipildytų dviem trečdaliais. Apibarstykite priedais pagal skonį: riešutais, šokoladu, uogomis, sėklomis.

Kepame keksus pusvalandį, kol paruduos. Iškepusius keksus reikia palikti formelėse, kad atauštų.

Vėliau juos laikykite sandariame inde.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)