Kalbant apie trynius - tai vieta, kur slypi, kone, visi kiaušinio vitaminai ir mineralai, todėl išmesti juos gaminant patiekalus iš kiaušinių ar tiesiog juos valgant - tikras praradimas. Kiaušinio trynyje yra – lecitino, cholino, arachido rūgščių, kurios yra labai vertingos, taip, ten yra ir cholesterolio, tačiau jau minėtos rūgštys tiesiogiai susijusios su jo nukenksminimu, todėl galime valgyti kiaušinius ir nesijaudinti dėl cholesterolio.
Nederėtų jaudintis dar ir dėl to, kad jau praeitų metų pradžioje buvo atliktas tyrimas, kurio metu nustatyta, jog kiaušiniuose esantis cholesterolis net nėra susijęs su širdies ir kraujagyslių ligomis.
Kiaušiniai išties puikus produktas, savo sudėtyje turintis labai daug organizmui vertingų mineralinių medžiagų: kalcio, fosforo, geležies, magnio, kalio, natrio, taip pat A, E, D ir B grupės vitaminų, tačiau šių vitaminų, mineralų ir mikroelementų kiekis keičiasi priklausomai nuo pašarų, kuriais yra šeriamos vištos.
Ar kiaušinius galima valgyti su majonezu ir kokį majonezą, tuomet, pasirinkti?
Net ir žinant didelę kiaušinių naudą organizmui - svarbu paminėti kaip valgyti, kad nesugadintumėme išties gero produkto. Jei valgysime kiaušinius su majonezu ar kitokiu riebiu padažu - jų naudingumas bus prarastas, sako dietologė ir dalinasi sveiko padažo receptu: susmulkinti krapus, išspausti skiltelę česnako, minėtus produktus suberti į natūralų liesą jogurtą, pagardinti masę patinkančiais prieskoniais, gerai išmaišyti ir mėgautis sveiku padažu šalia organizmui taip naudingo produkto.