„Keletą kartų teko išgirsti jaunuolius, kurie teigia, kad pamačius gulbę, reikia paimti kažką ir ją „užmušti“. Vaizdas žiaurus, gal kas žino ar matė, nes, jeigu taip, gal galime išvengti tokių „barbarų“, nes vaizdas primena viduramžių krizę ar kitaip tariant, jaunimo degradaciją“, – pirmadienio vakarą situaciją apibūdino moteris.

Pasidalintame vaizdo įraše pilietiška skaitytoja taip pat teigė, jog esą ne vieną kartą yra girdėjusi, kaip pro upę ėję jaunuoliai kalbėjo apie tai, kaip reikia gulbes sudoroti su šautuvu ar pagaliu.

Skaitytoja iš kauniečių tikisi pilietiškumo

„Jeigu yra kažkokios vaizdo kameros ar kažkas filmuoja, kaip vyksta veiksmas, būkit geri, dalinkitės ir neleiskit, kad tokie įvykiai kartotųsi, nes vaizdai atrodo siaubingai“, – pagalbos tikėjosi moteris.

Kaunietė taip pat mano, jog gyvūnas taip plaukti vandeniu negali ir tikina, jog prie to galėjo prisidėti piktavaliai žmonės, kurie yra susiję su šiuo kraupiu vaizdu Nemune.

Įvykį tirs

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo, jog, žada tirti dėl kokių priežasčių gulbė galėjo nugaišti.

„VMVT pranešimo dėl šios gulbės nėra gavusi. Dėkojame už informaciją. Inspektoriai sureaguos – nuvyks į vietą ir jeigu paukštis bus surastas, bus atrenkami mėginiai dėl paukščių gripo“, – teigė VMVT Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus atstovai.

Aptikta dar viena negyva gulbė

Apie dar vieną negyvą gulbę buvo pranešta ir pirmadienio rytą. Apie 10.07 val. Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba sulaukė pranešimo, kad Nemune, ties H. ir O. Minkovskių gatve, vandenyje plūduriuoja nugaišusi gulbė.

Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, 3 m nuo kranto plūduriavusi nugaišusi gulbė buvo ištraukta ir perduota veterinarijos tarnybos darbuotojams.

Vaizdo įrašą galite pamatyti ČIA.