Kiekvieną dieną ruošti maistą tikrai pabosta, todėl mėgstu gaminti gausesniais kiekiais, jog pakaktų bent dviems dienoms. Siūlau ir jums pabandyti du skirtingus plovo gaminimo būdus, kuriuos mano šeimyna labai mėgsta. Orkaitėje plovą gaminu, kai neturiu laiko stovėti prie keptuvės ir nuolat maišyti, todėl jį vadinu tinginio rojumi. Mėsos galite dėti ir mažiau, bet jei nemėgstate ieškoti tarp ryžių mėsos gabaliukų geriau negailėkite.

VIŠTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE

Reikės:
500 g vištienos filė,
500 g ryžių,
1 saldžiosios geltonosios paprikos,
1 svogūno,
2 morkų,
5 šaukštų pomidorų padažo,
0,5 šaukštelio kario,
0,5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,
druskos.

Gaminimas. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apibarstykite kariu, malta saldžiąja paprika, druska. Apkepinkite mėsą keptuvėje ir sudėkite į troškinimo indą. Sutarkuokite morkas, susmulkinkite svogūną, papriką. Daržoves pakepinkite keptuvėje ir sukrėskite ant vištienos. Uždėkite pomidorų padažo, supilkite šaltu vandeniu nuplautus ryžius ir užpilkite verdančio vandens tiek, kad šis apsemtų gausiai apsemtų ryžius. Uždengtą troškinimo indą dėkite į įkaitintą orkaitę ir toškinkite apie 50 minučių.

KIAULIENOS PLOVAS KEPTUVĖJE

Reikės:
500 g kiaulienos nugarinės ar kumpio,
500 g ryžių,
10 pievagrybių,
1 morkos,
2 didelių svogūnų,
1 šaukštelio druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus.

Gaminimas. Nuskuskite ir stambia burokine tarka sutarkuokite morką. Smulkiai supjaustykite svogūną, pievagrybius - šiek tiek stambesniais gabaliukais. Į įkaitintą gilią keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite susmulkintas daržoves. Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir kepinkite antroje keptuvėje. Apkepintą mėsą, su visais išsiskyrusiais riebalais, sukrėskite ant kepintų daržovių. Įdėkite druskos ir maltų pipirų. Ant viršaus supilkite ir tolygiai paskleiskite po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilkite verdančio vandens tiek, kad šis apsemtų ryžius. Uždenkite ir troškinkite apie 20 minučių ant mažos ugnies. Tuomet gerai išmaišykite, jei trūksta vandens, dar šiek tiek įpilkite ir vėl uždenkite. Troškinkite, kol ryžiai suminkštės.

Skanaus!