Tas paprastas druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus ir česnakų mišinys geras, tačiau norisi įvairovės.

Šįkart siūlome įdomesnius marinatus – su vasabiu, alumi ir limetų sultimis. Primename, kad viskas paskaičiuota 2 kg mėsos.

Su vasabiu (žaliaisiais krienais)

Reikės:
3 cm sutarkuotos šviežios imbiero šaknies,
1–3 šaukštų vasabio,
4 šaukštų rudojo cukraus,
4 šaukštų sojos padažo,
2 šaukštelių tamsaus sezamų aliejaus,
70 ml augalinio aliejaus.

Gaminimas. Įkaitinkite aliejų puode storu dugnu, suberkite cukrų ir maišydamos kaitinite ant silpnos ugnies 5 minutes.

Sutarkuokite imbierą. Nukaiskite aliejų su cukrumi, dėkite vasabį, pilkite sojų padažą, sezamų aliejų, suberkite tarkuotą imbierą ir viską gerai išmaišykite. Palikite apie 10 minučių, kad atvėstų. Ištepkite mėsą marinatu ir palikte 24 valandoms.

Su alumi

Reikės:
400 ml šviesaus nefiltruoto alaus,
2 šaukštų medaus,
2 šaukštų abrikosų džemo (uogienės),
2 skiltelių česnako,
1 šaukšto garstyčių miltelių,
1 šaukšto maltos paprikos,
2 cm sutarkuotos šviesios imbiero šaknies,
maltų pipirų,
druskos.


Gaminimas.
Česnaką ir imbierą sutarkuokite. Pakaitinkite medų kartu su uogiene, kad jie suskystėtų, sumaišykite su imbieru ir česnaku, paprika, druska ir pipirais. Nukaiskite ir visiškai atvėsinkite. Plona srovele pilkite šaltą alų ir palengva išmaišykite (nemakaluokite greitai, nes išsivadės burbuliukai). Marinate mėsą laikykite 48 valandas.

Su česnaku

Reikės:
1 česnako galvos,
1 nedidelio žalio čili pipiro,
50 g petražolių,
2 limetų sultys, žiupsnelio cukraus,
100 ml alyvuogių aliejaus,
druskos, šviežiai maltų pipirų.

Gaminimas. Susmulkinkite petražoles, česnaką ir pipirą. Limetas nulupkite, išspauskite sultis. Viską suplakite elektriniu plaktuvu, pagardinkite druska ir pipirais. Ta mase ištepkite mėsą ir laikykite 23 valandas.