Bet iš mano emocijų jums jokios naudos, tad siūlau geriau receptus.

*** Sūrio kamuoliukai su morkomis ir riešutais

Reikės:
125 g minkšto pelėsinio sūrio (gali būti su žolelėmis),
1-2 vidutinių morkų,
10 alyvuogių be kauliukų,
džiūvėsėlių,
50 g anakardžio riešutų,
4 šakelių petražolių,
150 g varškės,
2 šaukštų grietinės.

Gaminimas. Nuo sūrio nupjaukite kietą luobelę. Vandenyje suvilgytu peiliu supjaustykite sūrį mažais gabaliukais.
Sūrį, varškę ir grietinę dėkite į plaktuvą ir plakite iki vienalytės masės, perdėkite į dubenėlį.
Nuskuskite morkas, sutrinkite trintuve ir nuspauskite. Alyvuoges smulkiai supjaustykite. Sudėkite tai į sūrio bei grietinės masę, išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Iš tos masės drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus (apie 3 cm skersmens). Tada susmulkinkite petražoles, anakardžius ir sumaišykite su džiūvėsėliais.

Tą masę išpilkite į plokščią lėkštę ir pavoliokite joje sūrio kamuoliukus. Paruoštą užkandį palaikykite šaldytuve mažiausiai 1 valandą. Morkas (kopūstų trintuve arba sūrio pjaustykle) supjaustykite ilgomis, plačiomis juostelėmis.

Jas dėkite į lėkštę, o ant to oranžinio takelio - sūrio kamuoliukus

*** Sūrio užkandėlė su vynuogėmis

Reikės:
100 g varškės sūrio,
300 g didelių saldžių vynuogių,
200 g „Maasdam" sūrio,
50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
1 šaukštelio smulkintų krapų ir kalendros.

Gaminimas. Plaktuvu suplakite varškės, pelėsinį sūrius bei prieskonius (krapus ir kalendrą).

Vynuoges nuplaukite, nusausinkite. Kryželiu įpjovusios vynuogei į „užpakalį", pašalinkite sėklas (geriausia pirkti besėkles).

Kiekvieną vynuogę aplipinkite sūrio mase. „Maasdam" sūrį supjaustykite stambiais kubeliais. Ant pagaliuko verkite sūriu aplipintą vynuogę ir „Maasdam" kubelį. Užkandžius dailiai sudėliokite į lėkštę. Paruošta!

*** Sūrio užkandis su varškės kremu

Reikės:
300 g minkšto pelėsinio sūrio,
3 šaukštų grietinės,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos,
0,5 citrinos sulčių,
po keletą lapelių mėtų ir bazilikų,
100 g varškės.

Gaminimas. Išspauskite iš pusės citrinos sultis. Mėtas ir bazilikus nuplaukite, susmulkinkite.

Varškę išplakite plaktuvu su grietine, suberkite žalumynus ir tarkuotą citrinos žievelę bei supilkite sultis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Pelėsinio sūrio trikampį perpjaukite išilgai, kad turėtumėte dvi puseles. Ant vienos gausiai tepkite paruoštą varškę, uždenkite antra sūrio pusele ir lengvai prispauskite.

Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 1 valandai į šaldytuvą. Paskui patiekite ant stalo ir mėgaukitės skoniu.