Sultingą kiaulieną paruošti nėra itin sudėtinga, tereikia pasirinkti tinkamus prieskonius, padažą ir kitus priedus. Taip pat svarbi pati kepimo procedūra. Siūlau pamėginti.
Reikės:
1 kiaulienos išpjovos,
4 plonų riekelių rūkytos šoninės,
2 šaukštų kreminių garstyčių,
2 skiltelių česnako,
džiovintų Provanso žolelių mišinio,
200 ml balto vyno.
Gaminimas. Kiaulienos išpjovą perpjaukite išilgai į 4 dalis. Kiekvieną mėsos gabaliuką apsukite šoninės riekelėmis ir susmeikite mediniais pagaliukais.
Garstyčias sumaišykite su spaudykle suknežintais česnakais ir Provanso žolelėmis. Gautu mišiniu aptepkite paruoštą mėsą, sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą, supilkite vyną.
Uždenkite folija mėsą ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuomet foliją nuimkite ir dar pakepkite 10-15 minučių, vis palaistydamos susidariusiomis sultimis, kol mėsa bus minkšta.
Skanaus!