O paslaptis ta, kad juose yra šokolado gabalėlis, kuris idealiai tinka su grietinėlės kremu.

Tokie keksiukai labai patiks vaikams, nes yra paprasti, bet atrodo labai žaismingai ir skatina apetitą. Taip pat jie tiks ir šventei (galite juos papuošti šokolado drožlėmis ar uogomis).

GAMINIMAS:

Tešlai:

100 g sviesto;    

keli gabalėliai juodojo šokolado;   

50 g cukraus;    

5 kiaušinių;   

60 g miltų;   

1 šaukštelis vanilinio cukraus;   

žiupsnis druskos;    

50 g cukraus pudros;    

Kremui:

60 g grietinėlės (riebios);    

1 šaukštas cukraus.

GAMINIMAS:

Sviestą supjaustykite kubeliais ir ištirpinkite. Du kiaušinius, 3 trynius, cukrų ir cukraus pudrą gerai išplakite. Sumaišykite kiaušinius ir šokoladą, suberkite miltus, druską, išmaišykite iki vientisos masės.

Supilkite tešlą į sviestu išteptas formeles, įmeskite po pusę gabalėlio šokolado. Kepkite iki 200 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitę maždaug 20 minučių. Iš išorės keksiukai turi apskrusti, o jų vidurys turi likti minkštas.

Kremo gaminimas. Grietinėlę išplakite, suberkite cukrų, dar kartą išplakite.

Keksiukus patiekite su šaltu kremu. Skanaus!

Nuotr. Shutterstock