Bandelės labai saldžios ir purios, minkštutės bei kvapnios. Žodžiu, lengvas ir tobulai gardus patiekalas, kuris patiks visai šeimynai. Jų gaminimas labai paprastas, todėl puikiai tiks pamaitinti dideliam būriui svečių!

REIKĖS:

250 ml pieno,

500 g miltų,

2 šaukštų cukraus,

100 g sviesto,

1 kiaušinio,

20 g šviežių mielių,

1 šaukštelio druskos,

50 g nuplikytų aguonų;

150 g kambario temperatūros sviesto (įdarui),

200 g cukraus ir cinamono mišinio(įdarui).

GAMINIMAS:

Pieną pakaitink beveik iki virimo, palik jį atvėsti iki kūno temperatūros. Po to į jį sudėk sviestą, kad ištirptų. Mieles ištrink su šaukštu šilto pieno ir žiupsneliu cukraus (kol pradės burbuliuoti). Kiaušinį lengvai suplak su likusiu cukrumi. Į miltus supilk mieles, išplaktą kiaušinį ir beveik visą iki kūno temperatūros atvėsusį pieną (pasilik apie 50 ml), įberk druskos. Viską išminkyk, tegul tešla pastovi ir pasikelia apie 10 minučių, po to ją dar kelias minutes paminkyk. Suminkytą tešlą dėk atgal į dubenį ir palik dar valandą, kad pakiltų

Po valandos tešlą iškočiok į 0,5-1 centimetro storio stačiakampį. Tešlos viršų ištepk puse nurodyto sviesto kiekio ir pabarstyk daugiau nei puse kiekio cukraus, cinamono ir aguonų mišiniu. Susuk tešlą į standų vyniotinį. Jį supjaustyk į norimą kiekį gabaliukų. Kepimo skardos dugną ir kraštus ištepk likusiu sviestu, ant jo suberk likusį cukraus, cinamono ir aguonų mišinį. Bandeles sudėk į kepimo indą vieną šalia kitos, tačiau palik tarp bandelių tarpus, nes jos kildamos padvigubės. Bandeles dedame į gerai įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 25-30 minučių.

Ištraukus iš orkaitės bandelės atrodys lyg vientisas pyragas, todėl jas atsargiai atskirkite (apačia - pati skaniausia vieta, nes gardžiai karamelizuojasi).

Skanaus!