Jaučiau, kad šiandien TA DIENA, kai atėjo laikas pasigaminti virtinukus. Baisingai jų pasiilgau, nes nevalgiau gerą pusmetį, o juk vaikystėje vos ne kiekvieną dieną tokius „dorodavau“. Taigi, siūlau ir jums prisiminti vaikystės skonį ir pasigaminti labai lengvai paruošiamą patiekalą.
Tešlos receptas tikrai tobulas - malonumas su tokia darbuotis!
Reikės:
1 kiaušinio,
500 g varškės,
0,5 stiklinės miltų,
2 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
grietinės,
mėgstamos uogienės.
Gaminimas. Varškę ištrinkite su cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite ir subėrus miltus suminkykite tešlą. Rankomis suformuokite ilgus ritinėlius, padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir supjaustykite norimo ilgio gabaliukais. Į verdantį vandenį įberkite druskos ir sudėkite suformuotus virtinukus.
Kai virtinukai iškils į paviršių, dar keletą minučių pavirkite ir išgriebkite į lėkštes.
Grietinę ir uogienę sumaišykite lygiomis dalimis ir paruoštu padažiuku apliekite virtinukus.