Ryžiai, su kuriais rekomenduojama patiekti šį patiekalą, verda ilgiau, tačiau pats pagrindinis patiekalas paruošiamas greitai. Šiandien gaminsime traškią kiaulieną. Gal tik­ram kinie­čiui ir neat­ro­dytų, kad skanu, nes Europietiška versija skiriasi nuo kiniškos, bet mūsų skonio receptoriams puikiai tinka.

Reikės:
400 g kiaulienos,
1 šaukštų sojos padažo,
2 šaukštų miltų.

Pada­žui reikės:
100 g cukraus,
2 šaukštų vandens,
2 šaukštų sojos padažo,
2 šaukštų ryžių (vyno) acto.

Gaminimas. Mėsą supjaus­tykite mažais gaba­liu­kais — juos­te­lėm arba kubeliais. Mėsą sudėkite į dube­nėlį, įpi­lkite sojos padažo, sudėkite miltus. Viską gerai išmai­šykite. Jei norite traš­kes­nės mėsos įdėkite daugiau miltų. Mėsą kepkite kep­tu­vėje su daug alie­jaus. Mėsą gra­žiai paskru­di­nkite ir iške­pu­sią sudėkite į lėkštę.

Tada į šva­rią kep­tuvę supi­lkite visus padažo ingri­di­en­tus. Pamai­šykite, kol cuk­rus ištirps, ir pakai­ti­nkite ant vidu­ti­nės ugnies, kad nuga­ruotų dalis van­dens, o pada­žas sutirštėtų.

Sudėkite iškeptą mėsą, išmai­šykite, kad mėsa pasi­dengtų padažu, dar truputį pakai­ti­nkite ir į dėkite lėkštę.

Skanaus!