Ryžiai, su kuriais rekomenduojama patiekti šį patiekalą, verda ilgiau, tačiau pats pagrindinis patiekalas paruošiamas greitai. Šiandien gaminsime traškią kiaulieną. Gal tikram kiniečiui ir neatrodytų, kad skanu, nes Europietiška versija skiriasi nuo kiniškos, bet mūsų skonio receptoriams puikiai tinka.
Reikės:
400 g kiaulienos,
1 šaukštų sojos padažo,
2 šaukštų miltų.
Padažui reikės:
100 g cukraus,
2 šaukštų vandens,
2 šaukštų sojos padažo,
2 šaukštų ryžių (vyno) acto.
Gaminimas. Mėsą supjaustykite mažais gabaliukais — juostelėm arba kubeliais. Mėsą sudėkite į dubenėlį, įpilkite sojos padažo, sudėkite miltus. Viską gerai išmaišykite. Jei norite traškesnės mėsos įdėkite daugiau miltų. Mėsą kepkite keptuvėje su daug aliejaus. Mėsą gražiai paskrudinkite ir iškepusią sudėkite į lėkštę.
Tada į švarią keptuvę supilkite visus padažo ingridientus. Pamaišykite, kol cukrus ištirps, ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies, kad nugaruotų dalis vandens, o padažas sutirštėtų.
Sudėkite iškeptą mėsą, išmaišykite, kad mėsa pasidengtų padažu, dar truputį pakaitinkite ir į dėkite lėkštę.
Skanaus!