Šįkart ant mūsų stalo – burokėliai. Sakyčiau, dabar jie išgyvena renesansą, nebėra vien būrų maistas. Burokėlių karpačio, burokėlių padažas, įvairiausių salotų sudėtinė dalis... Garsiausi pasaulio restoranai burokėlius įtraukia į savo valgiaraštį.
Dietologai juos rekomenduoja, kai reikia pakelti hemoglobino lygį organizme ar išvalyti kraują. Burokėliai dera su brinza, ožkos sūriu, riešutais bei balzamiko actu.
REIKĖS:
500 g šviežių burokėlių,
1 vidutinio svogūno.
MARINATUI:
350 ml vandens,
150 ml acto (9 proc.),
75 ml medaus,
1 nubraukto šaukštelio druskos,
1 lauro lapelio,
2 kvapiųjų pipirų žirnelių,
5 juodųjų pipirų žirnelių.
GAMINIMAS:
Išvirkite arba iškepkite orkaitėje burokėlius. Apliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Burokėlius supjaustykite šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Sudėkite daržoves į stiklainius.
Visus marinatui skirtus ingredientus sudėkite į puodą, užpilkite nurodytu kiekiu vandens, užvirkite. Atvėsinkite ir marinatu užliekite burokėlius. Stiklainius užsukite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms.