Valgydama vištieną dažniausiai odelę nusilupu, juk būtent odoje gausu cholesterolio. Tačiau, kai gaminu šiuos greitai ir lengvai paruošiamus sparnelius, lėkštėje lieka tik kauliukai!
Reikės:
500 g šviežių vištienos sparnelių,
1 šaukšto medaus,
3-4 šaukštų sojų padažo,
2 šaukštų miltų,
aliejaus,
sezamo sėklų (nebūtina).
Gaminimas. Vištienos sparnelius perpjaukite į dvi dalis (taip patogiau valgyti) ir apvoliokite miltuose. Įkaitinkite keptuvėje esantį aliejų ir sumeskite į jį sparnelius. Šiek tiek pakepinus, apšlakstykite sojų padažu ir toliau kepkite, kol šie apskrus (maždaug 20-25 min.). Ant iškepusių sparnelių uždėkite medaus ir sparčiai maišykite, kad visi pasidengtų medumi, bet neprikeptų. Kai visi spraneliai pasidengs medumi, išjunkite ugnį ir apibarstykite sezamo sėklomis.
Skanaus!