Šviežios bulvės labai tinka ir su mėsos, ir su žuvies patiekalais. O kas gali atsispirti šaltibarščiams su tik išvirtomis bulvytėmis? Šį kartą siūlome išbandyti įdarytų bulvių receptą, kurioms pagaminti prireiks vos trijų ingredientų, kuriuos tikrai rasite savo šaldytuve.
JUMS REIKĖS:
5 vnt. šviežių didelių bulvių;
250 g rūkytos kiaulienos šoninės;
300 g fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
1. Bulves gerai nuplaukite ir pašveiskite su tam skirta kempine (siūlome jas valgyti su lupenomis).
2. Bulves dėkite į įkaitintą puodą ir virkite.
3. Šoninę supjaustykite į smulkius gabalėlius ir pakepkite keptuvėje.
4. Palaukite, kol bulvės atvės, ir išskaptuokite vidų.
5. Bulvių masę sumaišykite su šonine ir smulkiai tarkuotu sūriu. Įdarykite likusius bulvių „laivelius“. Dėkite į įkaitintą orkaitę (maždaug iki 180 laipsnių) ir kepkite 15 minučių.
6. Bulves galite patiekti su mėgstamu padažu ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!