Šviežios bulvės labai tinka ir su mėsos, ir su žuvies patiekalais. O kas gali atsispirti šaltibarščiams su tik išvirtomis bulvytėmis? Šį kartą siūlome išbandyti įdarytų bulvių receptą, kurioms pagaminti prireiks vos trijų ingredientų, kuriuos tikrai rasite savo šaldytuve.

JUMS REIKĖS:

5 vnt. šviežių didelių bulvių;

250 g rūkytos kiaulienos šoninės;

300 g fermentinio sūrio.

GAMINIMAS:

1. Bulves gerai nuplaukite ir pašveiskite su tam skirta kempine (siūlome jas valgyti su lupenomis).

2. Bulves dėkite į įkaitintą puodą ir virkite.

3. Šoninę supjaustykite į smulkius gabalėlius ir pakepkite keptuvėje.

4. Palaukite, kol bulvės atvės, ir išskaptuokite vidų.

5. Bulvių masę sumaišykite su šonine ir smulkiai tarkuotu sūriu. Įdarykite likusius bulvių laivelius. Dėkite į įkaitintą orkaitę (maždaug iki 180 laipsnių) ir kepkite 15 minučių.

6. Bulves galite patiekti su mėgstamu padažu ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!