Vienoje maisto prekių parduotuvėje užmačiau nerealiai gerą akciją tigrinėms krevetėms. Net negalvodama ką iš jų gaminsiu nusipirkau du kilogramus ir tik tada ėmiau galvoje sukti visus žinomus receptus, kuriuose galėčiau jas panaudoti. Vienas tokių - ši nuostabi sriuba.

Šių gėrybių užteks 4 asmenims.

Sultiniui reikės:
1 dedeklės vištos,
2 l vandens,
1 svogūno,
1 morkos,
1 saliero koto,
3 lauro lapų,
5 kvepiančiųjų pipirų,
čili pipiriuko.

Sriubai reikės:
saujos jaunų špinatų lapelių,
saujos rukolos salotų lapų,
6 ridikėlių,
3 svogūnų laiškų,
8 šviežių krevečių,
2 šparagų,
krapų,
1 cm imbiero šaknies,
2 šaukštų žuvies padažo,
1 šaukšto sojos padažo,
1 šaukšto sezamų aliejaus,
1 smulkinto čili pipiriuko.

Gaminimas. Paruoškite sultinį. Višta užverdama vandenyje, kad negraibyti putų ir sumažinti riebalų, pirmas vanduo nupilamas. Tada įpilama 2l vandens, sudedamos prieskoninės daržovės ir prieskoniai ir verdama 2 valandas. Višta ištraukiama iš puodo, viskas nukošiama ir gaunasi labai kvapnus sultinys.

Į paruoštą sultinį sudedama smulkiai supjaustyta imbiero šaknis, krevetės, šparagai, sojos ir žuvies padažai, užverdame ir išjungiame.

Į lėkštes sudedame visus žalumynus, supjaustytus ridikėlius, salotas ir užpilu pasigamintu sultiniu su smulkintu čili pipiriuku.

Rezultatas:
Tai traškančios daržovės, kvapnus sultinys ir širdyje siaučia PAVASARIS!

Recepto autorės puslapis: http://cocinarendez-vous.blogspot.com/