Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!
Kiekviena iš šių masių ištepkite lavašą, susukite į vamzdelį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 4–5 valandoms, kad lavašas prisigertų įdaro. Galima daryti šį užkandį iš vakaro – bus puikūs pusryčiai.
Štai 6 patys skaniausi lavašo suktinukų įdarai:
1. Egzotiškas
Sutarkuokite agurką ir morką, supjaustykite 2 pomidorus, 2 virtus kiaušinius, susmulkinkite česnaką, sutraiškykite graikiškų riešutų, susmulkinkite petražoles, krapus, įdėkite majonezo, saują tarkuoto fermentinio sūrio. Viską gerai išmaišykite.
2. Vegetariškas
Sumaišykite 120 g fetos sūrio, smulkintas peletrūno šakeles, aliejų, prieskonius ir smulkintą česnaką.
3. Sotus
Smulkiai supjaustykite 2 raugintus agurkus ir 200 g virtos vištienos, papriką, svogūną, 2 pomidorus ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais.
4. Prabangus
Smulkiai supjaustykite 2 agurkus, 200 g krabų lazdelių, žalumynus. Viską sumaišykite, sudėkite 2 šaukštus raudonųjų ikrų. Lavašą padenkite lydytu sūriu, o ant jo paskirstykite ikrų ir krabų masę.
5. Jūros gėrybių
Susmulkinkite vieną pakuotę krabų lazdelių, dėkite smulkiai pjaustytų petražolių ir krapų, susmulkinto česnako, 4–5 krevetes ir šaukštą majonezo. Įtarkuokite fermentinio sūrio, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.
6. Kumpio
200 g kumpio sutarkuokite stambia tarka, pridėkite 100 g tarkuoto sūrio, smulkiai supjaustytus 4–5 marinuotus pievagrybius, susmulkinto česnako, krapų ir majonezo pagal skonį.