Iškepusiame pyrage cukinijos nė su žiburiu nerasite - ji tiesiog išgaruoja, bet palieka drėgmę, kuri kepinį paverčia tobulai minkštu ir tirpstančiu burnoje.
O šokolado tarkuoti nerekomenduoju, nes stambesni gabalėliai išsilydo ir pradžiugina kiekvieną smaližių, kuriam tenka atsikasti gabalėlio su minkštu šokoladu.

Reikės:
250 g kvietinių miltų,
60 g kakavos,
1 šaukštelio valgomosios sodos,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio druskos,
200 g rudojo cukraus,
130 ml alyvuogių aliejaus,
2 šaukštelių vanilės cukraus,
1 šaukštelio tirpios kavos granulių,
3 kiaušinių,
350 g cukinijų,
150 g juodojo šokolado,
cukraus pudros papuošimui.
Gaminimas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite maždaug 22 cm skersmens apvalią formą: ištepkite aliejumi, dugną išklokite kepimo popieriumi.
Miltus sumaišykite su kakava, soda, kepimo milteliais, druska. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vanile, kava ir aliejumi, kol gausis puri masė. Cukinijas sutarkuokite stambia burokine tarka, tuomet sumaišykite su trečdaliu miltų mišinio ir stambiais gabaliukais susmulkintu šokoladu. Likusius miltus sumaišykite su kiaušinių plakiniu. Į gautą masę įmaišykite cukinijų tešlą.
Tešlą supilkite į formą. Kepkite 50 - 60 minučių, kol į vidurį įbestas medinis pagaliukas bus sausas.
Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus!
