Kaip teigia ajurvedos šalininkai, tarpusavyje nederantys produktai yra itin paplitę mūsų meniu. Todėl reikėtų atsisakyti žalingo valgymo įpročio.
Vaisiai po valgio
Vaisiai virškinami labai greitai, todėl jiems negalima užsibūti skrandyje. Jei pavalgote vaisių po sočios vakarienės, rūgimo procesas neišvengiamas.
Lazanija ar sumuštiniai su sūriu
Baltymams ir krakmolui virškinti reikalingas skirtingas rūgštingumo lygis. Skrandis pradeda nuo baltymų, o krakmolas laukia savo eilės. Nesuvirškintas krakmolas fermentuojasi.
Sūris ir omletas su mėsa
Avižinė košė su pienu ir apelsinų sultimis
Rūgštis apelsinų sultyse ardo fermentą, atsakingą už krakmolo virškinimą. Be to, rūgštūs vaisiai gali sutraukti pieną, paversti jį gleivėta medžiaga.
Agurkai ir pomidorai
Nuo tokio derinio tikrai ims pūsti pilvą. Stenkitės vengti šio derinio.
Melionai ir mėsa
Melionus geriausia valgyti atskirai nuo bet kokių produktų. Vaisių geriausia nemaišyti su baltymais ir krakmolu.
Bananai ir pienas
Mėgstantiems bananų kokteilius su pienu vertėtų žinoti, kad toks derinys mūsų organizmui nepalankus. Kad paspartintumėte virškinimą, įberkite į kokteilį žiupsnelį kardamono ar muskato riešuto.
Jogurtas ir vaisiai
Primename, kad ajurveda, arba Indijos ilgaamžiškumo menas bei sveikatos stiprinimo sistema, žinoma jau daugiau kaip 5 tūkst. metų. Tačiau jokiais moksliniais tyrimais nėra įrodyta.