Jei jausite, kad galėtų tikti dar papildomi prieskoniai - gražgarstės, kmynai, paprikos, galite pamėginti, kas pavyks.

*** PYRAGAS su čederiu, kumpiu ir bulvėmis

Įdarui reikės:
150 g rūkyto kumpio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
800 g bulvių,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
200 g fermentinio sūrio,
4 kietai virtų kiaušinių,
100 g čederio,
2 šaukštų sviesto.

Tešlai reikės:
1,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos,
2 šaukštų sviesto,
100 ml kefyro,
sviesto kepimo indui ištepti.

Gaminimas. Paruoškite tešlą. Į dubenėlį prasijokite miltus, suberkite kepimo miltelius ir druską. Sudėkite minkštą sviestą bei supilkite kefyrą. Išmaišykite viską, krėskite ant miltais pabarstyto stalviršio, užminkykite tešlą, kad būtų lygi ir elastinga. Paskui ją vėl padėkite į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu.
Gaminkite įdarą. Išvirkite kietai kiaušinius, o bulves virkite su lupena pasūdytame vandenyje apie 25 minutes. Leiskite bulvėms atvėsti, nulupkite ir sutrinkite jas su sviestu, kad būtų košė. Pagardinkite ją druska, pipirais ir muskato riešutais.
Fermentinį sūrį sutarkuokite stambia trintuve, suberkite į bulvių košę ir kruopščiai išmaišykite.
Kumpį, čederį bei kiaušinius supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenėlį (tuščią) ir išmaišykite.
Tada iškočiokite tešlą, kad būtų šiek tiek didesnė už kepimo indą. Sutepkite kepimo indą sviestu ir išklokite tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Dėkite ant tešlos bulvių košę, tolygiai paskirstykite, tada barstykite kumpio, čederio ir kiaušinių mišinį. Tešlos kraštelius šiek tiek ištempkite ir suformuokite dailų kraštelį. Kepkite 40 minučių.

*** PYRAGAS su brie ir vyšniniais pomidorais

Reikės:
250 g brie sūrio (apvali pakuotė),
1 kiaušinio,
2 šluotelių svogūnų laiškų,
250 g sluoksniuotos tešlos,
250 g vyšninių pomidorų.

Gaminimas. Nuplaukite svogūnus ir susmulkinkite. Pomidoriukus nuplaukite, nusausinkite.
Iškočiokite plonai tešlą ir padarykite du apskritimus, kurių skersmuo būtų apie 23 cm.
Skardą sušlapinkite šaltu vandeniu. Dėkite į ją vieną tešlos apskritimą. Jo centre padėkite sūrio ratuką, o aplink jį išdėliokite pomidoriukus, pabarstykite svogūnus.
Tada įdarą užklokite kitu tešlos apskritimu. Drėgnomis rankomis sulipinkite abiejų apskritimų kraštus. Patepkite patiekalą kiaušinio plakiniu. Kepkite 200 kaitrumo orkaitėje 25 minutes.
Leiskite pyragui atvėsti apie 5 minutes ir tiekite svečiams.

*** PYRAGAS su kamamberu, špinatais ir bulvėmis

Įdarui reikės:
200 g kamambero,
200 g šviežių špinatų,
2 didelių bulvių,
4 šaukštų tarkuoto parmezano,
augalinio aliejaus kepimo formai sutepti.

Tešlai reikės:
300 g miltų,
200 ml vandens,
0,5 šaukštelio druskos,
1 šaukšto augalinio aliejaus,
7 g sausų mielių.

Gaminimas. Prasijokite miltus su mielėmis bei druska į dubenėlį. Įpilkite 200 ml šilto vandens ir 1 šaukštą aliejaus. Užmaišykite tešlą. Padėkite masę ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite apie 5 minutes. Paskui grąžinkite tešlą į dubenėlį ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
Bulves išvirkite su lupena. Leiskite atvėsti, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Špinatus nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir apliekite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų. Nusausinkite rankšluosčiu.
Tada imkitės tešlos. Ją iškočiokite, kad gautumėte stačiakampį (kaip skardos forma). Dėkite tešlą ant aliejumi suteptos skardos.
Ant tešlos dėkite špinatus, palikite tešlos kraštus apie 2 cm „plikus". Tuomet išdėliokite riekelėmis pjaustytą kamamberą, ant viršaus - bulvių griežinėlius.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir apšlakstykite aliejumi. Leiskite pastovėti 20 minučių.
Tada kiškite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes.